PUP Modul 4 - Det behandlingskrævende barn

Lær om det behandlingskrævende barn. Vi ser på sorg og krise, når det rammer dit plejebarn og måske også jer i plejefamilien. Der dykkes ned i flere temaer, som omhandler det behandlingskrævende barn, herunder når plejebarnet har forskellige udviklingsaldre og en skæv udviklingsprofil. Eller hvordan du kan hjælpe dit plejebarn med at håndtere sine forældres misbrug eller måske mental eller fysisk sygdom.

Fakta

  • Uddannelsestype
    AMU

Om kurset

  • Sorg- og krisearbejde i omsorgs- og pæd. område

    • Deltagerne kan i omsorgs- og pædagogisk arbejde i institutioner og i borgernes egne hjem samarbejde med sorg- og kriseramte, døende og disses pårørende. De er opmærksomme på betydningen af egen adfærd over for den sorg- og kriseramte, og de kan anvende empati og aktiv lytning i samarbejdet.
    • Deltagerne kan genkende reaktioner på det normale sorg- eller kriseforløb hos børn og voksne og kan bruge disse observationer i omsorgen for de sorg- og kriseberørte. De kan give orientering om relevante offentlige og private tilbud.
    • Deltagerne kan medvirke til at forebygge psykisk betingede arbejdsskader gennem samtaler med kolleger

    Børn og unge med angst

    • Deltageren kan, på baggrund af faglig viden om angst, skelne mellem patologisk angst og udviklings-/hverdagsangst, som er almindeligt forekommende hos børn og unge.
    • Deltageren kan handle på symptomer og kan arbejde understøttende med metoder og indsatser i et tværfagligt, inkluderende miljø om barnet eller den unge med angst. Herunder kan deltageren arbejde tæt sammen med familien, dagtilbud, skole og fritidsområdet i barnets sociale fællesskaber for at hindre isolation og udsathed.
    • Deltageren kan inddrage barnet eller den unge i indsatsen; herunder også i forhold til at sætte mål, der er meningsgivende og realistiske for barnet eller den unge.
    • Deltageren kender egen rolle og funktion i arbejdet med børn og unge med angst og kan vurdere både muligheder og begrænsninger i hverdagslivet i henhold til angstens karakter

    Børn og unge med psykisk syge/misbrugende forældre

    • Deltageren kan indgå i det pædagogiske arbejde med at støtte børn og unge, som har forældre, der er psykisk syge eller misbrugende. Som en del af det arbejde kan deltageren identificere forskellige reaktionsmønstre og mestringsstrategier hos barnet og den unge og benytte kommunikationsformer, der bryder barnets og den unges isolation. 
    • Deltageren kan formidle sine observationer til kolleger og ledelse og kan medvirke i et tværfagligt og tværsektorielt samarbejde ud fra en forståelse af sit eget kompetenceområde og ud fra kendskab til lov om skærpet indberetningspligt.
    • Deltageren kan inddrage forældrene på en anerkendende måde i samarbejdet omkring det enkelte barn og den enkelte unge.

    Støtte ved selvskadende adfærd

    • Deltageren kan yde støtte til et barn, en ung eller en voksen, som udviser selvskadende adfærd. I det arbejde kan deltageren anvende viden om de psykologiske og sociologiske processer, som kan medvirke til og modvirke selvskadende adfærd. Desuden kan deltageren med afsæt i kommunikationsteori anvende kommunikation i det støttende arbejde. Endvidere har deltageren forståelse for nonverbal kommunikation.
    • Deltageren kan på en tillidsskabende og tryghedsgivende måde indgå i en åben og anerkendende dialog med barnet, den unge eller den voksne om dennes vanskeligheder, ressourcer, styrker og muligheder og behov for hjælp, således at borgeren føler sig mødt og tør tage imod hjælp.
    • Deltageren kan endvidere indgå i længerevarende støttende samtaler med borgeren - eventuelt i samarbejde med andre parter - og således medvirke til en bedring af borgerens trivsel. Deltageren kan inddrage familien som en ressource i barnets, den unges eller den voksnes rehabilitering.

    Pris
    For deltagere der er ufaglærte eller har til og med en erhvervsuddannelse er der ingen deltagerbetaling. For deltagere med en videregående uddannelse er deltagerbetalingen.

    ​Sorg- og krisearbejde i omsorgs- og pæd. område kr. 3221,50​
    Børn og unge med angst kr. 1597,60​​​
    Børn og unge med psykisk syge/misbrugende forældre kr. 2266,40​​
    Støtte ved selvskadende adfærd kr. 2266,40​​

    ​Er du ledig, så kontakt den studieadministrative partner.​

  • Sorg- og krisearbejde i omsorgs- og pæd. område:
    Fagkode: 44312
    Varighed: 5 dage (37 timer fordelt over 8 gange)
    Uddannelsens formål er at sætte deltagerne i stand til at varetage de praktiske, sociale og psykologiske opgaver i kontakten med sorg- og kriseramte og deres pårørende.

    Børn og unge med angst:
    Fagkode: 48765
    Varighed: 2 dage (14,8 timer fordelt over 3 gange)
    Uddannelsen giver dig faglig viden og pædagogiske handlemuligheder i mødet med børn og unge med angst. Du lærer at skelne udviklings-/hverdagsangst fra angst, der har en sværhedsgrad, som belaster livsmulighederne for barnet eller den unge. Du bliver præsenteret for metoder til det støttende arbejde omkring barnet

    Børn og unge med psykisk syge/misbrugende forældre:
    Fagkode: 40961
    Varighed: 3 dage (22,2 timer fordelt over 5 gange)
    Kurset omhandler det pædagogiske arbejde med børn og unge. som har forældre, der er psykisk syge eller misbrugende. Deltageren lærer blandt andet at identificere reaktionsmønstre og mestringsstrategier hos barnet og den unge samt at benytte kommunikationsformer, der kan bryde barnets og den unges isolation. Der er desuden fokus på det tværfaglige samarbejde og betydningen af den skærpede indberetningspligt.

    Støtte ved selvskadende adfærd:
    Fagkode: 42901
    Varighed: 3 dage (22,2 timer fordelt over 5 gange)
    Deltageren kan gennem samtaler og i samarbejde med andre relevante parter støtte børn, unge og voksne, som udviser selvskadende adfærd, og disses familier.

    PUP er Professionshøjskolernes Uddannelse til Plejefamilier.
    PUP er den toårige deltidsuddannelse til plejefamilier. PUP er sammensat af pædagogiske AMU-kurser.
    PUP-uddannelsen er opstået gennem i et samarbejde mellem UC SYD, VIA UC og Plejefamiliernes Landsforening, PLF.

  • Pædagogisk personale på tilbud til børn og unge i alderen 0-18 år. Uddannelsen henvender sig til dagplejere, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter, klubmedarbejdere og familieplejere

  • ​Der afholdes en prøve til hvert fag på fagets sidste dag. 

    Prøven skal bestås for at få et bevis.

Kontakt

480x480 TinaBertelsen(tibe).jpg

Administrativ kontakt

emc480x4802019.jpg

Faglig kontakt