Efteruddannelse på handicapområdet

Møder du mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i dit arbejde, og vil du gerne blive bedre til at imødekomme deres behov? Så udforsk vores udvalg af efteruddannelser og kurser, der kvalificerer dit arbejde med målgruppen. 

Fordyb dig i en faglig interesse

  • Børn og unge med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser har ofte helt særlige udfordringer og problemstillinger. Måske oplever du, at det kan være vanskeligt at hjælpe til udvikling og trivsel med respekt for den enkeltes selvbestemmelsesret og motivation? Eller måske savner du teori og metoder til at håndtere de store tværgående koordineringsopgaver? 

    Med efteruddannelse i børnehandicap får du kendskab til ny viden og metoder, som giver dig flere handlemuligheder i hverdagen.  

    Du kan fx tage følgende forløb:

    Børnehandicap

    Metoder i socialt arbejde på børnehandicapområdet

    Tilgange og begreber på børnehandicapområdet

  • Er du nysgerrig på, hvordan viden om hjernens funktioner kan styrke din pædagogiske praksis? 

    Hvis du arbejder med omsorg, udvikling og læring på det specialiserede socialområde, er det særligt relevant at forstå, hvordan vores indre processer påvirker vores adfærd. Denne indsigt gør det muligt for dig at skabe målrettede og meningsfulde indsatser, der bedst imødekommer børn, unge og voksne med særlige behov. 

    Du kan fx efteruddanne dig i: 

    Neuropsykologi og neuropædagogik

    Autisme/ADHD - det specialiserede socialområde

    Neuropædagogisk praksis 

  • Vil du styrke kvaliteten af din sagsbehandling, med en systematisk og helhedsorienteret metode, der sætter barnets behov i centrum? 

    ICS (Integrated Children's System) er en metode, du kan anvende i hele sagsgangen, der understøtter en praksis hvor både barnet, familien og netværket inddrages som aktive medspillere i at løse barnets og familiens udfordringer. Metoden er særlig relevant for dig der arbejder med børn og unge med funktionsnedsættelser eller kroniske og varige lidelser. 

    Se ICS kurserne her 

  • At inddrage heste i pædagogisk og terapeutisk arbejde kan være en effektiv indgang til at arbejde med børn, unge og voksne inden for specialområdet.  

    Vi tilbyder forløb, hvor du lærer at bruge hesten som guide og samarbejdspartner i dit behandlingsmæssige, pædagogiske og psykosociale arbejde, og hvor du lærer at inddrage hesten i indsatser der fremmer barnets, den unges eller voksnes livskvalitet på en helt særlig måde.  

    Du kan vælge mellem følgende forløb:  

    Hesteassisteret praksis - Akademi

    Hesteassisteret praksis – Diplom 

  • Psykosocial rehabilitering er en helhedsorienteret tilgang, der adresserer både de psykiske og sociale aspekter af et menneskes liv. Arbejder du med mennesker med psykiske eller sociale vanskeligheder, er det vigtigt at forstå, hvordan disse faktorer påvirker deres hverdag, for effektivt at kunne fremme recovery, trivsel og udvikling. 

    Læs mere om vores efteruddannelse i Psykosocial rehabilitering 

  • Vil du styrke din rolle som seksualvejleder for mennesker med nedsat funktionsevne? Eller savner du viden til at arbejde forebyggende og håndtere seksuelle overgreb blandt mennesker med funktionsnedsættelser? Få en større faglig sikkerhed i din rolle med efteruddannelse i seksualvejledning.  

    Du kan fx tage følgende forløb: 

    Begreber og perspektiver i seksualvejledning 

    Metoder i seksualvejledning 

    Vejledning, undervisning og udvikling i seksualvejledning 

Hold dig opdateret og bliv inspireret

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Det sociale område" og bliv opdateret om relevante kurser, konferencer og efteruddannelser. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Artikler

Hent viden og inspiration i vores artikler om bl.a. børn og unges trivsel, sundhedsfremme og forebyggelse hos mennesker med funktionsnedsættelser og meget mere. 

 

Find relevante artikler

Tilskud til efteruddannelse

Arbejder du inden for det specialiserede socialområde med børn, unge og voksne med nedsat funktionsevne, har du særlige muligheder for tilskud til efteruddannelse.
Se tilskudsmuligheder