På det specialiserede socialområde kan du ofte befinde dig i situationer, hvor det er svært at forstå, hvad der foregår i krop og sind hos dem, du arbejder med. For dig der møder børn, unge eller voksne med kognitive eller psykiske udfordringer, kan det derfor være vigtigt at få en dybere forståelse for sammenhængen mellem det, der sker i os som mennesker, og de handlinger vi udfører.
Neuropædagogik bygger bro mellem pædagogik og neuropsykologi og giver dig indsigt i, hvordan hjernen påvirker vores læring, udvikling og adfærd. Denne viden giver dig et stærkere udgangspunkt for at forstå og håndtere de udfordringer, der kan opstå som følge af neurobiologiske forhold, som fx udviklingshandicap, ADHD, autisme og psykiske lidelser.
På dette forløb klæder vi dig på til at arbejde med neuropædagogik i dit socialpædagogiske arbejde. Du lærer at identificere kognitive og neuropsykologiske problemstillinger, og du får neuropædagogiske redskaber til at håndtere komplicerede pædagogiske og psykologiske udfordringer.
Når du har taget forløbet, vil du opleve, at du:
- Har større forståelse for hjernen i relation til udvikling, trivsel og funktioner
- Har viden om hvordan neuropædagogik hænger sammen med socialpædagogisk praksis
- Kan identificere kognitive og neuropsykologiske problemstillinger, der kan være i spil for borgeren i din praksis
- Kan udvikle og implementere neuropædagogiske indsatser i din praksis
- Kan inddrage barnet/den unge eller voksne i den neuropædagogiske indsats
- Kan formidle neuropædagogiske problemstillinger og handlemuligheder til samarbejdspartnere og barnet/den unge eller voksne
Gevinsten for din arbejdsplads
Når du har gennemført forløbet, har du et skærpet blik på neuropædagogik i socialpædagogisk praksis. Du er i stand til at identificere kognitive og neuropsykologiske problemstillinger og du kan iværksætte og gennemføre neuropædagogiske indsatser, i tæt samarbejde med barnet, den unge eller voksne samt de samarbejdspartnere, der er tilknyttet den enkeltes forløb.