Optagelseskrav til Multiplatform Storytelling and Production

Du vil blive vurderet ud fra forskellige kriterier, når du søger ind.

Adgangsgivende eksamen:

Du skal have én af følgende eksaminer for at søge om optagelse på uddannelsen:

  • Gymnasial uddannelse (STX, HF, HHX, HTX, EUX, GIF)
  • Relevant erhvervsuddannelse: 
    - Digital media (med specialer)
    - Film- og tv-produktionsuddannelse
    - Grafisk tekniker 
    - Mediegrafiker (trin 2)
  • Udenlandsk eksamen sammenlignelig med en dansk adgangsgivende eksamen. Du kan læse mere om at søge om optagelse med en udenlandsk eksamen her. 

Specifikt adgangskrav:

  • Engelsk (B-niveau)

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du søge om optagelse på andet grundlag. Læs mere her 

Overordnede vurderingskriterier:

  • Iagttagelsesevner og analytiske evner når du ser film og læser en tekst 
  • Evne til at udvikle en fortælling målrettet digitale medieplatforme - herunder refleksion over virkemidler og fortællestrategier 
  • Evne til at indgå i kreative processer – herunder at give og modtage kritik 
  • Evne til at gå fra idé til handling og realisering 
  • Åbenhed over for ny viden og positiv over for forandring 
  • Selvstændighed og løsningsorienteret 
  • Samarbejdsevner - med en professionel indstilling til det at være studerende 
  • Sociale egenskaber - evne og lyst til at fungere i en gruppe 

Adgangsprøvens første del: motiveret ansøgning, CV, digitalt portfolio

Vurderingskriterier for motiveret ansøgning:
Den motiverede ansøgning vurderes ud fra indholdets relevans for uddannelsen. Ved vurderingen lægges der desuden vægt på ansøgers studieparathed, kendskab til uddannelsen og på kvaliteten af den skriftlige fremstilling.

I ansøgningen skal følgende spørgsmål besvares:

  1. Hvad forventer du, at MSP kan lære dig? 
  2. Der er flere uddannelser inden for film, medier og kreative visuelle fag – hvorfor vælger du netop MSP? 
  3. Hvad forestiller du dig, at du vil bruge uddannelsen til efter du er færdig? 
  4. Giv os ét eksempel på, hvordan du har bidraget til et velfungerende samarbejde.

Besvarelsen af de fire spørgsmål skal være max. 1 A4-side af 2400 anslag og du bedes navngive filen: ”Fornavn_Motiveret ansøgning”, fx ”Anders_Motiveret ansøgning”. 

Vægtning i alt 20%.

Vurderingskriterier for CV:
CV’et vurderes ud fra relevans i forhold til uddannelsens indhold. Der lægges vægt på, at ansøger har været aktiv inden for uddannelsens fagområder og viser talent og forståelse for visuelle medier. Det kan være produktion af video, film, fotografier m.m. eller uddannelse inden for disse områder. Det vurderes også positivt, hvis ansøger har erfaring fra relaterede fagområder, der kan overføres til det filmiske fagområde (f.eks. entreprenørskab, kunst, kommunikation). Særligt lægges der vægt på erfaring med nye medier og fortælleformer, samt nye digitale redskaber og udtryksformer som AI, XR og VR, - også indenfor andre kreative felter end det filmiske.

CV’et vurderes også på dets tydelighed i forhold til at præsentere og sortere relevante data. Under vurderingen af CV’et medtages oplysningerne fra KOT-ansøgningen. 
CV’et skal fylde max. to A4-sider samt indeholde link(s) til dit digitale portfolio. Du bedes navngive den samlede fil med CV og link(s): ”Fornavn_CV og portfolio”, fx ”Anders_CV og portfolio”. 

Vægtning i alt 30%.

Vurderingskriterier for digital portfolio:
Det digitale portfolio består af et eller to link(s) i CV'et. Der kan f.eks. linkes til en video, en film, en billedserie, et showreel, en videokonto (f.eks. på YouTube), et personligt website eller en anden form for fremvisning af produktioner eller andet arbejde, som ansøger har været en del af.

Alle links skal lede direkte til relevant materiale. Vi anbefaler, at der linkes til f.eks. YouTube, Vimeo, Instagram, evt. med password beskyttelse. Det er dit ansvar, at de digitale links virker. Husk at teste dine links i det endelige dokument. Virker dine links ikke, medtages de ikke i vurderingen.

Link til Dropbox, Google-Drev og lignende fællesdelingssystemer må ikke anvendes, og medtages derfor ikke i vurderingen.

Alle værker og produktioner vurderes med henblik på relevans i forhold til uddannelsens indhold herunder storytelling, teknisk kvalitet og produktionelle forhold. Der bliver ligeledes lagt vægt på, at de fremsendte links afspejler, at ansøger er i stand til at arbejde sammen med andre, og at det samtidig er muligt at se ansøgers særlige rolle i den færdige produktion.

Link(s) til portfolio anføres til sidst i dit CV. Du bedes anføre produktionernes/værkernes titel samt hvilke(n) funktion(er), du har haft. Hvis produktionen er længere end 3 minutter, bedes du tidsangive, hvilke 3 minutter optagelsesudvalget som minimum skal se. Du bedes navngive den samlede fil med CV og link(s): ”Fornavn_CV og portfolio”, fx ”Anders_CV og portfolio”.

Vægtning i alt 50%.

Adgangsprøvens anden del: optagelsesprøve

Optagelsesprøven består af tre dele. Den starter med en gruppeprøve (a), som følges af en individuel prøve (b). Optagelsesprøven afsluttes med en samtale (c) med et panel bestående af hele eller dele af optagelsesudvalget. Alle dele af optagelsesprøven foregår den samme dag, med mindst mulig ventetid imellem de forskellige dele. Det kan dog tage op til 6 timer.

a) Gruppeprøven består af løsning af én eller flere opgave(r) i en gruppe sammen med 4-5 af de andre ansøgere. Der er afsat 75 min. til gruppeprøven.

I gruppeprøven lægges der vægt på evnen til at samarbejde i en gruppe samt evnen til kreativ tænkning i en fast ramme.
Vægtning 20%

b) Den individuelle prøve består i løsning af en enkelt opgave. Der kan vælges mellem forskellige typer opgaver, der er lavet ud fra uddannelsens tre grundretninger: storytelling, teknik og producing. Opgaverne har håndværksmæssig karakter, og resultatet vurderes ud fra den faglige baggrund der ligger bag opgaven. Den individuelle prøve varer 35 min. Vægtning 30%

c) Den individuelle samtale med optagelsesudvalgets medlemmer har til formål at diskutere dele af adgangs- og optagelsesprøvens elementer med det formål at afdække relevante faglige og personlige forudsætninger samt afstemme forventninger til uddannelsen og studieformen. 

Samtalen varer ca. 15 min. Vægtning 50%

Regler for ansøgning og optagelse

Inden du søger ind på Multiplatform Storytelling and Production, anbefaler vi, at du orienterer dig i reglerne for ansøgning og optagelse. Fejl i ansøgningen kan betyde, at du ikke kan blive optaget på uddannelsen.

Læs reglerne for ansøgning og optagelse