Studieformer
Undervisningen er tilrettelagt, så du arbejder tværfagligt og projektorienteret på uddannelsens 1. semester. Du får altså indsigt i de andre designteknologspecialers fagområder, og du oplever, hvor vigtigt det er at opnå en fælles forståelse af hinandens kompetencer.
Fra studiets 2.- 4. semester vil specialefag og valgfag have høj prioritet, og der vil være enkelte tværfaglige projektforløb, hvor specialerne løser opgaver i fællesskab.
Meget af undervisningen er baseret på konkrete samarbejder med erhvervslivet og/eller cases derfra, så du får mulighed for at komme helt tæt på den branche du skal arbejde i efter afsluttet uddannelse.
Der veksles mellem teori og praksis og holdundervisning og vejlederbaseret undervisning. Øvelser og projekter løses både individuelt og i teams/studiegrupper og undervejs får både du og/eller dit team/gruppe vejledning og feedback. Der afsluttes ofte med fremlæggelser.
Forventninger til dig som studerende
Du skal være indstillet på at yde en selvstændig indsats og på at samarbejde med dine medstuderende.
Uddannelsen er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats på 40 timer om ugen.
Studiegrupper
Allerede fra studiestart sætter vi dig sammen med nogen fra din klasse og det bliver så din studiegruppe på hele 1. semester.
Studiestarten
Den første uge er der fokus på den gode studiestart bl.a. med introduktion til skolen, branchen, din klasse og det første projekt. Der bliver også arbejdet med motivation, selvledelse og studiegrupper.
Sociale aktiviteter
Der er en rigtig hyggelig Fredagsbar, som bliver styret og drevet af studerende. Der bliver løbende afholdt studierelevante og andre arrangementer f.eks. foredrag, yoga og julehygge.
Student Incubator
Væksthuset på Campus også kaldet ”The Garage” står hvert semester bag forskellige kurser og workshops for studerende og af studerende. F.eks. Fotokursus, Trend forecasting, From Design to Reality, Creative Ideafestival og meget mere.
Campus Herning
Vi ligger midt i et af Hernings mest inspirerende områder - Birk Centerpark. Her er fyldt med atmosfære, imponerende kunst og arkitektur. Skolens nærmeste nabo er museerne HEART og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, som studerende har gratis adgang til - sammen med Textilforum (i Herning centrum) som er center for tekstilindustri og design.
Vi lægger vægt på at have et godt studiemiljø, og kun i få af døgnets timer er her helt stille. Når et projekt er blevet altopslugende eller en afleveringsfrist nærmer sig, bliver de små timer også ofte taget i brug. Derfor er der næsten altid studerende på campus, som med sine godt 1400 danske og internationale unge også har et udpræget internationalt miljø. Vores afdeling i Herning er fordelt på fem smukke bygninger, hvor alle undervisningslokaler og værksteder er udstyret med den nyeste teknologi.
Læs mere om Campus Herning
Uddannelsesby Herning
På uddannelsesbyherning.dk kan du læse om alt det, som byen har at byde på. Find ud af, hvor du kan bo, mødes med dine venner, gå til koncerter, dyrke sport, dyrke naturen og meget mere.