Eksempler på job til professionsbachelorer med studieretningen Sundhedsfremme og diætetik
a) Toning: Sundhedsfremme og forebyggelse
- Undervisning inden for ernæring, mad, sundhedsfag, rengøring og hygiejne på social og sundhedsskoler, erhvervsuddannelser, efter-, almen-, og idrætshøjskoler samt husholdningsskoler, foreninger samt aften – og ungdomsskoler
- Ernæringskonsulent, sundhedskonsulent eller projektmedarbejder i kommunernes sundhedscentre
- Egen virksomhed med individuel og gruppevis vejledning i kostomlægning og sunde kostvaner, sundhedsformidling
- Aktivitetsmedarbejder i kommuner eller organisationer
- Medarbejder inden for fx social- og sundhedsforsorgen, eksempelvis som botræningskonsulent
- Private organisationer – de uddannede skal kunne påtage sig organisering, etablering og ledelse af sundheds– og idrætsudøvelse
- Arbejde med sundhedstjek i private virksomheder
- Proceskonsulenter i regioner – konsulenter tilknyttet daginstitutioner, SFO'er eller ungdomsklubber, der kan løfte opgaven med at indarbejde fysiske aktiviteter som en væsentlig del af det pædagogiske og sundhedsfremmende arbejde
- Konsulenter i personale og human ressources afdelinger – rådgivere i tværfaglige sundhedsteams, der arbejder med de ansattes fysiske og ernæringsmæssige kompetenceudvikling med fokus på fysisk og psykisk velvære
- Undervisere inden for fagområdet ernæring og fysisk aktivitet
Hertil kommer mulighed for at arbejde i mellemstore fødevarevirksomheder, som har en række opgaver, der skal løses - fx udarbejdelse af produktbeskrivelser, varedeklarationer, pjecer, beregning af opskrifter, brugeranalyser, udarbejdelse af salgsmateriale, projektledelse mv.
Eksempler på job til professionsbachelorer med studieretningen Sundhedsfremme og diætetik
B) Toning: Klinisk diætetik
- Diætbehandling og ernæringsterapi på fx sygehuse
- Undervisning og vejledning på fx Højskoler, AOF, Husholdningsskoler, foreninger mm.
- Mulighed for at indgå i regionale og nationale sammenhænge for standardisering af diætbehandling samt opsamling/opdatering af viden
- Udarbejde materiale til undervisning og vejledning af patienter
- Indgå i forskningsmæssige opgaver på sygehuse
- Indgå i kvalitetssikringsprojekter på sygehuse/plejehjem/skoler mm.
- Dokumentere og registrere resultater og diætbehandling – herunder ekstern formidling i diverse fagblade
- Konsulentvirksomhed
- Indgå i udviklingsarbejde inden for kost og sygdom m.h.p. behandling, fx som ansat på universiteterne
- Selvstændig praktiserende diætist
Eksempler på job til professionsbachelorer med studieretning Fødevarer og ledelse
- Produktionsleder, køkkenchef, souschef, personalechef i offentlige lokalcentre og hospitaler med ansvar for diæter og varme måltider
- Lovgivningsansvarlig i fødevarevirksomhed
- Arbejde med kvalitet, produktudvikling, produktionsplanlægning og næringsberegning i fødevarevirksomhed
- Arbejde med bæredygtig produktion af fødevarer og måltider, økologi eller madspild i offentlige og private virksomheder
- Ledelse af drift af produktion i fx fødevarevirksomhed
- Arbejde med kostforplejning på fx ældrecentre
- Kostkonsulenter på hospitaler og lokalcentre
- Kvalitetskoordinator i fødevarevirksomhed
- Køkken- og kantineleder i offentlige som private kantiner og institutioner
- Underviser på tekniske skoler, efter- og højskoler
- Køkkenansvarlig og underviser på højskoler og efterskoler
- Freelance, selvstændig cateringvirksomhed
- Udarbejdelse af deklarationer, etiketter, varefakta i fødevarevirksomheder
- Diæt- og kostansvarlig i fx hospitalskøkken