Uddannelsen varer 3,5 år, hvor du kombinerer teori og praksis.
Fagområder på bioanalytikeruddannelsen
- Naturvidenskab
- Sundhedsvidenskab
- Samfundsvidenskab
- Humanvidenskab
Natur- og sundhedsvidenskab giver dig viden om menneskets anatomi samt om biokemiske og fysiologiske processer.
Samfundsvidenskab rummer fag, hvor du beskæftiger dig med bioanalytikerens placering i sundhedssystemet, herunder ansvarsområder. Her lærer du at kommunikere fagligt med både kolleger i sundhedsvæsenet og med borgere, patienter og pårørende.
Humanvidenskab er et mindre fagområde, hvor du lærer at analysere, forstå og respektere forskellige værdier, adfærd og reaktioner. Humanvidenskab sætter også fokus på den etiske side af analyseteknologisk praksis.
Bioanalyse
En stor del af undervisningen på bioanalytikeruddannelsen er bioanalyse, som giver dig kompetencer til at lave analyser baseret på biomedicinsk viden.
I biomedicin lærer du om sammenhænge mellem sygdomme, og hvilken betydning analysearbejdets resultater har for forebyggelse, diagnosticering og behandling.
Læs om de enkelte semestre
Valgfag og praktik
På 3. semester er der en valgfagsperiode på seks uger, hvor du har mulighed for at fordybe sig i udvalgte temaer og samtidig få indflydelse på din egen faglige profil. Forløbet kan enten ligge på den afdeling, hvor du er i praktik eller på en anden afdeling. Du har også mulighed for at vælge et selvtilrettelagt forløb udenfor hospitalet.
På 6. semester har du mulighed for at tage et selvvalgt praktikophold i udlandet på seks uger. Du har også mulighed for at selv at vælge et tre ugers praktisk forløb i Danmark i slutningen af semesteret.
Samlet set udgør praktik cirka en tredjedel af uddannelsen, og der er praktikperioder af forskellig varighed på fire ud af de syv semestre.
Talentforløb
I løbet af uddannelsen kan du søge om deltagelse i særlige talentforløb indenfor fx forskning, organisation eller innovation. Talentforløbene er frivillige og tilrettelagt, så du skal bruge tid uden for dit sædvanlige studieforløb. Det vil sige, at du skal finde tid til at deltage ved siden af de obligatoriske studieaktiviteter – eventuelt også ferier. Til gengæld kan talentforløbene styrke dig i dit videre karriereforløb.
Læs mere om talentforløbene (pdf)
Se et eksempel på forskningsartikel, som er skrevet af bioanalytikerstuderende, der har deltaget i talentforløb (pdf)
Se studieordninger, tal og faktuelle oplysninger om bioanalytikeruddannelsen