Kvalitet i VIAs uddannelser

Uddannelser af høj kvalitet og relevans er et kardinalpunkt for VIA. Vi har fokus på det gode studiemiljø, undervisning med et højt læringsudbytte, koblingen til praksis og et opdateret og forskningsbaseret videngrundlag. Derfor har vi etableret et kvalitetssystem, der sikrer, at vi systematisk og løbende arbejder med at forbedre og udvikle vores uddannelser med involvering af både studerende, medarbejdere og aftagere.

VIA blev første gang institutionsakkrediteret i 2016 og fik på ny en positiv akkreditering i 2022. Det betyder, at VIAs kvalitetssystem er godkendt til at varetage kvalitetssikringen af vores uddannelser, og at VIA, efter prækvalifikation, kan oprette nye uddannelser og udbud.

Om VIAs kvalitetsarbejde

  • I VIA gennemfører vi hvert andet år en stor studie- og dimittendundersøgelse samt undervisningsmiljøvurdering (UMV). Det foregår gennem Danmarks Studieundersøgelse, som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag.

    Opfølgningen på Studieundersøgelsen foregår i dialog mellem ledelse, medarbejdere og studerende på hvert udbud og med udarbejdelse af handleplan for de områder, der kan forbedres. De gældende UMV-handleplaner findes under ”Tal og fakta om uddannelsen” på de enkelte uddannelsers sider. Dem finder du her.

    Danmarks Studieundersøgelse 2023 - resultatrapport for VIA University College (pdf).

     

     


  • Som led i arbejdet med at kvalitetssikre VIAs uddannelser indsamler og behandler vi en lang række oplysninger om de studerendes studietid, frafaldsstatistik, karaktergennemsnit, vurdering af undervisning og læringsmiljø med videre.

    Er du nysgerrig på karaktergennemsnit, beståelsesprocent, studietid, gennemførelsesprocent og dimittenders beskæftigelsesgrad mv. for VIAs professions- og erhvervsakademiuddannelser, så dyk ned i dataopgørelserne på siden Nøgletal og statistikker her.

     

     

  • Alle videregående uddannelsesinstitutioner skal gennem institutionsakkreditering kunne vise, at de arbejder systematisk med at sikre deres uddannelsers kvalitet og relevans.

    VIA blev første gang positivt institutionsakkrediteret i 2016 og senest i 2022.

    Afgørelsen om institutionsakkreditering træffes af Akkrediteringsrådet på baggrund af indstilling fra et akkrediteringspanel nedsat af Danmarks Akkrediteringsinstitution.

    Se Danmarks Akkrediteringsinstitutions akkrediteringsrapport og afgørelsesbrevet fra 2022 her (pdf)

    En positiv institutionsakkreditering gælder nu i otte år indtil næste akkrediteringsrunde. 

Sådan arbejder vi med vores uddannelser

VIA signaturuddannelser

5 signaturer for VIAs uddannelser

Hvad kendetegner en professionsuddannelse? De fem signaturer er en formulering af det, der er fælles og går på tværs af VIAs mere end 40 professionsuddannelser.
Læs de fem signaturer her

Studieaktivitetsmodel

Studieaktivitetsmodellen er et fælles værktøj for alle professionshøjskoler til at illustrere underviserens fordeling af studieaktiviteter og den arbejdsindsats, som de studerende forventes at yde i forbindelse med forskellige undervisnings-, studie- og læringsformer.

Læs mere om modellen her

Kontakt

  • Birgitte Ashorn Quelle

  • Chef for Uddannelsesudvikling
  • T: +45 87 55 11 02