Supervision, coaching og mentorskab

​Få styrket dine færdigheder som supervisor. På forløbet får du værktøjer til at igangsætte og lede refleksive samtaler, stille præcise spørgsmål og skabe et trygt rum for refleksion, hvad enten du er supervisor, coach eller mentor. 

Sted

Aarhus

Pris

17000 kr.

Dato

11.08.2025 - 19.12.2025

Ansøgningsfrist

02.06.2025

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Aarhus

Pris

17000 kr.

Dato

19.01.2026 - 26.06.2026

Ansøgningsfrist

14.11.2025

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

Om modulet

  • Når du har gennemført forløbet, har du opnået grundlæggende kompetencer til at varetage strukturerede individuelle supervisionssamtaler med forskellige problemstillinger på et systemisk grundlag.

    Du lærer at:

    • ​Planlægge og rammesætte individuelle samtaler som faglige, refleksive læringsrum med borgere, patienter, kolleger, andre fagpersoner eller studerende, hvad enten det er supervision, coaching eller mentorrelaterede samtaler
    • Udvælge og anvende systemiske supervisionsmetoder og konkrete redskaber, tilpasset din faglige praksis som enten supervisor, coach eller mentor
    • Anvende principperne fra systemisk supervision i både coaching og mentorskab
    • Indgå i tværfaglige og tværsektorielle samarbejder med fokus på supervision, coaching og mentorskab

    ​Når du er færdig, har du både indgående viden om systemisk supervision og konkrete færdigheder som supervisor, coach eller mentor, idet uddannelsesforløbet har en kombination af undervisning, øvelser og træning. Du står derfor styrket til at planlægge, rammesætte og gennemføre refleksive samtaler på individniveau.​

  • ​Forløbet tager afsæt i systemisk supervision og har fokus på at udvikle din forståelse af supervisorrollen og de dynamikker, der opstår i supervisionssamtalen. Gennem praktiske øvelser og teoretisk viden om systemisk supervision bliver du bedre rustet til at støtte andre i deres faglige udvikling. Tilmeld dig nu og styrk dine kompetencer som professionel supervisor. OBS! Modulet samlæses med modulet ”Individuel supervision” fra Den Sociale Diplomuddannelse.

    Du får indsigt i grundlæggende teorier og metoder inden for supervision på et systemisk grundlag, som direkte omsættes til praksis gennem øvelser og træning i supervision, således at du bliver rustet til at kunne gennemføre individuelle samtaler.

    Du arbejder med:

    • ​Tilgange til supervision på individniveau
    • Rammesætning af individuelle samtaler med afsæt i individuel supervision
    • Den professionelles rolle og position som supervisor, coach eller mentor
    • Facilitering af individuelle supervisionsprocesser
    • Individuel supervision som faglige lærings- og refleksionsrum
    • Øvelser i og træning af individuel supervision

    Den teoretiske del kombineres med øvelser og en hel træningsdag i supervisionssamtalen, hvor vi har særligt fokus på at træne supervisorrollen og omsætte undervisningens teoretiske aspekter til praktiske kommunikationsfærdigheder i samtaleprocessen.

    OBS! Undervisningens indhold tilrettelægges, så den tilgodeser de to studieordninger, som samlæses

    • ​Studieordningen for Den sociale diplomuddannelse: modulet Modul Rs19: Individuel supervision under uddannelsesretningen ”Supervision”
    • Studieordningen på Den sundhedsfaglige diplomuddannelse: Modul Rs49 ”Supervision, coaching og mentorskab”

    Se nærmere under ’Målgruppe’.

    Modulet kan indgå som ét af to moduler i supervisionsretningen på Den Sociale Diplomuddannelse. Hvert modul kan tages uafhængigt af hinanden og i den rækkefølge, du ønsker. Påtænker du at tage begge moduler, anbefaler vi dog, at du starter med dette modul og dernæst tager modulet om gruppesupervision.

  • Modulet henvender sig til dig, der er professionel indenfor det sundhedsfaglige, det pædagogiske, socialfaglige eller ledelsesfaglige felt, og som har ansvar for og/eller interesse i at understøtte faglige udviklingsprocesser igennem supervisionsforløb. 

    Du arbejder fx som sygeplejerske, sundhedsplejerske, bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemoder, radiograf, klinisk diætist, socialrådgiver, pædagog, lærer eller andre beslægtede fagområder. Eller måske arbejder du som mentor, coach, koordinator eller leder?

    Modulet er tværprofessionelt tilrettelagt og kan læses igennem to forskellige diplommoduler, men med samme indhold, således at dette modul ”Supervision, coaching og mentorskab” på Den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse samlæses med ”Individuel supervision” som indgår i uddannelsesretningen ’Supervision’ på Den Sociale Diplomuddannelse.

    Kommer du som sundhedsfaglig giver det oftest mening at tage modulet igennem Den sundhedsfaglige Diplomuddannelse, mens, hvis du kommer fra det pædagogiske eller sociale fagområde, måske vil foretrække at tage modulet igennem Den Sociale Diplomuddannelse. Du er velkommen til at kontakte studieadministrationen eller studievejleder, hvis du er i tvivl.

    Hvis du tager en efter- eller videreuddannelse, kan der være flere muligheder for at søge økonomisk støtte til dit uddannelsesforløb. ​De fleste overenskomster indeholder en aftale om en kompetencefond. Fra kompetencefonden kan der søges om tilskud til uddannelse for medarbejdere omfattet af overenskomsten. Læs mere om dine muligheder og find relevante links her.

  • Undervisningen er en dynamisk vekslen mellem dialogiske oplæg, refleksion og øvelser. 

    Modulet løber over ét undervisningssemester og er tilrettelagt med 8 fremmødedage, svarende til én dag hver 14. dag (én uge med 2 sammenhængende dage). 

    Din eksamen er en mundtlig prøve på baggrund af en skriftlig synopsis. Du får vejledning i forbindelse med din opgave.

    Dine undervisere er psykologerne Tina Andersen og Else Marie Skadborg. Udover undervisernes uddannelsesbaggrund som cand.psych., er de erfarne organisationspsykologer, supervisorer og undervisere. De har mange års erfaring med kommunikative processer, både ift. samtale, konfliktmægling, supervision og organisatorisk læring. Derudover har underviserne omfattende erfaring med at omsætte faglig viden til vedkommende og relevante læringsprocesser, hvor dine praksiserfaringer indgår i tværprofessionelle samspil.

  • For at blive optaget på et diplommodul skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse: 

    • ​Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser.

    ​Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du s​øge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.​

Kontakt

480x480 HeidiBisgaard(hebn).jpg

Administrativ kontakt

bk480x4802019.jpg

Faglig kontakt