Mød Lasse: Uddannelsen er med til at modne mig som leder

Diplomuddannelsen i ledelse har givet Lasse adgang til ledelsesværktøjer og ny viden, som han kan bruge i sit daglige arbejde i Østjyllands Politi. Samtidig har uddannelsen skabt rammerne for både en faglig og personlig udvikling. 

Lasse arbejder som politibetjent i Østjyllands Politi og varetager her en lang række opgaver på det operative plan. Herudover er han også indsatslederassistent, hvor han er med til at uddelere, koordinere og tilrettelægge opgaver, så alle involverede er med på, hvad der skal ske, og opgaven bliver løst på den bedst mulige måde. Opgaven som indsatslederassistent har kickstartet en ambition om at gå ledervejen inden for politiet, og samtidig har det givet ham lysten til at tage en lederuddannelse.

Derfor startede Lasse i foråret 2021 på en diplomuddannelse i ledelse – målrettet nye ledere. Målet er at få adgang til nogle konkrete ledelsesværktøjer og at igangsætte sin personlige ledelsesudvikling. 

Ambitioner om mere ledelse

Lasse har på nuværende tidspunkt gennemført de første to obligatoriske moduler: ”Det personlige lederskab og forandring” og ”Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling”. Til efteråret venter det sidste obligatoriske modul: ”Organisation og samskabelse” og valgfaget ”Ledelse og coaching”.
Indtil videre har uddannelsen levet op til forventningerne, og interessen for ledelsesopgaven er kun blevet større.

”Jeg er meget inspireret af det faglige materiale. Diplomuddannelsen i ledelse giver et holistisk billede af ledelse og rigtig mange vinkler på ledelsesopgaverne. Samtidig er der en høj faglighed på uddannelsen og jeg føler mig udfordret. Og så synes jeg, at det er en stor fordel, at jeg har mulighed for at specialisere mig gennem valgfag”.

”Det er fedt at mærke, hvordan modulerne bygger ovenpå hinanden – og at den viden, jeg får på det ene modul kan bruges på det næste og så videre. På den måde bliver der skabt en rød tråd igennem uddannelsen”.

Fordel at medstuderende har samme ståsted

På diplomforløbet målrettet nye ledere er de studerende enten på vej til at blive ledere eller er forholdsvis nye i lederrollen. Ifølge Lasse giver det en styrke, at man langt hen ad vejen har det samme ståsted, og alle sammen kigger frem mod at indtage lederopgaven. 

”Vi kan spejle os i hinanden. Vi er alle meget opsatte på at få ny viden, vi er nysgerrige og ikke mindst klar til at omstille os, så vi kan bruge alt det, vi har lært. Det giver en god energi på holdet og nogle gode snakke undervejs”.
Ifølge Lasse er det også en fordel, at det for de flestes tilfælde ikke er så lang tid siden, at de har afsluttet en uddannelse, og det har betydet, at det ikke var svært at finde tilbage på uddannelsesbænken igen.

En styrket evne til refleksion

Selvom Lasse ikke er færdig med uddannelsen endnu, så er han ikke i tvivl om, at den er med til at udvikle ham både faglig og personligt.

”Jeg kan mærke en forskel, når jeg agerer i lederrollen på mit arbejde. Jeg kan tilføje nogle nye perspektiver til opgaveløsningen og har også fået øje for nye ting. Det giver mig en personlig tryghed. Jeg føler mig mere professionel, fordi jeg nu har en helt anden faglighed med mig”. 

”Helt grundlæggende har jeg opbygget en værdifuld evne til at reflektere over både opgaveløsninger og måden, jeg og vi som team agerer – og også over, hvilke effekter det har, at vi gør, som vi gør. Det er en stor styrke både for mig men også for organisationen”.

3 gode råd

  1.  Vær åben for forandring
  2. Snak med dit bagland – og sørg for at afstemme forventninger
  3. Overvej sammen med din nærmeste leder, hvordan din uddannelse kan bringes i spil. Det øger motivationen, at du skal levere noget tilbage til arbejdspladsen