Christa Breum Amhøj


Christa Breum Amhøj

Her kan du læse om Christa Breum Amhøj, og den session hun står for på Rethink Being Human konferencen.

Session: Kritisk håb og handling - på vej mod en radikal pædagogik

Katastrofernes tidsalder kalder på mønsterbrud, der kan skabe systemforandringer. Det rammesættende oplæg skitserer 5 mønsterbrud. Og det viser med afsæt i en konkret case, hvordan man ved at aktivere dem kan blive til en aktionslærende og handlende velfærdsstrateg, der skaber lokal kollaborativ trivselsøkonomi.

Workshopdelen zoomer ind på det mønsterbrud (Participation), der handler om, hvordan vi ved at gå på kanten af den formelle rolle kan skabe mærkbar og håbefuld deltagelse. Håb handler ikke om at sidde i sofaen og håbe på, at man vinder den store lottogevinst. Håb er snarere en poetisk væren i verden, der tør åbne døren til en verden i bevægelse, og som sammen med andre ser og oplever de sanselige og mærkbare muligheder i hver eneste uforudsigelige mikrobegivenhed.

I denne session afprøver vi, hvorvidt og hvordan håb kan gøres til en kollektiv, poetisk og kreative skabende praksis, hvor vi sammen transformerer hverdagens/organisationens oplevede ”katastrofer” til håbefulde nye handlinger. Ideen er ikke at skabe en utopisk fremtid, der efterfølgende skal implementeres (det skaber ofte skuffelser), men at aktivere det virkelig følte håb. Det kan åbne nye handlemuligheder i nuet og dermed forandre fremtiden.

Om Christa Breum Amhøj

Christa Breum Amhøj har en ph.d. i styringsteknologier og er ekstern lektor ved CBS og DTU. Hun er også selvstændig aktionsforsker i Aktionsuniversitetet.

Christa fokuserer på at skabe offentlig værdi i krydsfeltet mellem transformativ ledelse, kollektiv læring, fællesskabelse, design-thinking, kunstbaserede interventioner, regenerativ ledelse og alternative økonomier.

De seneste år har hendes arbejde været centreret omkring etableringen af Aktionsuniversitetet. Dette er både en NGO og en virksomhed, der arbejder med at skabe en fællesskabende platform. Formålet er at reformulere komplekse problemer og udfordringer til mulige løsninger med fokus på regenerativt design, kollaborative, cirkulære og livsbekræftende løsninger.