På psykomotorikuddannelsen har vi stort fokus på både din faglige og sociale trivsel. Vær forberedt på, at du kommer til at gennemgå en personlig udvikling i løbet af studietiden, da du kommer til at bruge dig selv meget ind i undervisningen og gruppearbejdet.
Undervisningen veksler mellem teori og praksis, og du kommer dagligt til at inddrage din egen krop. Fx i forbindelse med bevægelse og træning.
Du vil også løbende træne dine færdigheder i samarbejde med medstuderende. Fx kommer I til at undervise hinanden og træne metoder inden for psykomotorisk behandling og manuel kropsbehandling. I vil skiftes til at give og modtage behandling.
Du vil derfor kunne opleve at blive konfronteret med ting i dig selv, som du kan inddrage aktivt i studiet. Desuden får du en tæt kontakt med dine medstuderende og undervisere.
Din trivsel
På psykomotorikuddannelsen ønsker vi, at alle studerende kommer godt gennem studiet. Derfor har vi blandt andet et velfungerende DSR (De Studerendes Råd), vi gennemfører løbende evalueringer og vi er løbende i dialog med jer studerende om, hvad der rører sig på uddannelsen. Læs mere om De Studerendes Råd
Vi har også ansat mentorer og studenterstudievejledere, som du kan søge hjælp og vejledning hos, hvis du føler dig udfordret. Og du er altid velkommen til at kontakte studievejlederne på uddannelsen til en snak om din faglige og sociale trivsel.
Desuden tilbyder vi eksamenstræning for dig, der har ønsker og behov i den retning.
Forventninger til dig
Psykomotorikuddannelsen er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats af dig på 40 timer pr. uge.
Studiet består af bl.a. holdundervisning, gruppearbejde, selvstændig forberedelse og praktik.
Se eksempel på ugeskema (pdf)
Har du tid og lyst til at gøre en ekstra indsats ud over den obligatoriske undervisning, har du mulighed for at engagere dig i studierelevant arbejde. Fx:
Gruppearbejde
En stor del af undervisningen og projektarbejdet foregår i grupper. Under hele psykomotorikuddannelsen indgår du i studie-, refleksions-, og supervisionsgrupper.
Som studerende og færdiguddannet møder du grupper overalt. Derfor trænes du i gruppedynamiske processer, så du kan formidle et relevant stof for en målgruppe, lede gruppedynamiske udviklingsprocesser og håndtere gruppesituationer hensigtsmæssigt.
Ansvar for din egen læring – og andres
Du har ansvaret for din egen læring og faglige udvikling. Vi støtter dig i denne proces, der også fører til en forståelse for, hvordan du som færdiguddannet støtter andre i at tage ansvar for deres læring, krop og liv.
Du skal kende din egen krop og følelser, før du kan lære andre at kende deres. Derfor får du undervisning i oplevelse og forståelse af kroppen. Sansning, identifikation af følelse, refleksion, verbalisering og integration af kropslige oplevelser er en central del af studiet.
Projektarbejde
Undervejs på studiet er der en række projekter. De vil med stigende sværhedsgrad udfordre dine evner til at analysere og reflektere over psykomotoriske problemstillinger og relevante teorier. Du bliver naturligvis tilbudt vejledning under projektarbejdet.
Du kommer til at arbejde på tværs af teoretiske og praktiske fag. I det hele taget indgår og vægtes tværfaglighed i uddannelsen højt og findes blandt andet i form af projektarbejde.
Som psykomotorisk terapeut kommer du også til at arbejde med din evne til at omgås andre mennesker. Du skal kende dig selv, kunne aflæse forskellige situationer og kunne indgå i menneskelige relationer samt behandlings- og undervisningssituationer uden at blive distraheret af din egen livssituation.
Alt dette er vigtige forudsætninger for at blive en kompetent psykomotorisk terapeut. Derfor trænes du i netop dét i flere fag.
Campus Randers
Du kommer til at have din hverdag på Campus Randers under størstedelen af din uddannelse til psykomotorisk terapeut.
Læs mere og se fotos fra Campus Randers