
Var i tvivl om uddannelsesvejen var for hende
Efter sin studentertid stod det ikke helt klart for Ida, hvilken vej hun skulle vælge. Ida var i tvivl, om hun overhovedet ville læse videre på en videregående uddannelse. ”Jeg holdt tre sabbatår, hvor jeg blandt andet arbejdede i børnehave og vuggestue. Og jeg var glad for at arbejde med børn. Men jeg kunne ikke se mig selv blive pædagog. Så jeg fandt ud af, at jeg nok hellere ville have en form for ”behind the scenes-rolle”.
Ida læste om uddannelsen til socialrådgiver, og lod sig desuden inspirere af sin mor, som er samværdskonsulent, og arbejder med anbragte børn. Og en uge inden ansøgningsfristen, tog hun springet og søgte ind på uddannelsen til socialrådgiver i kvote 1, hvor hun nu er på 3. semester.
At komme tilbage på skolebænken
Den første tid på studiet fyldte meget for Ida. ”Jeg var meget spændt på både det sociale og det faglige. Nu var det jo tre år siden, jeg sidst havde skrevet en opgave. Tre år siden, jeg havde siddet en hel dag og skulle lytte til undervisning.” siger Ida, som fremhæver, at studiestarten var overraskende god, da alle på uddannelsen jo også var nye og åbne for at skabe nye relationer. ”Vi var der jo alle på de samme præmisser – det var meget trygt”.
Ifølge Ida er der er virkelig godt sammenhold på uddannelsen. ”Vi er ca. 30 studerende på vores hold. Og vi kommer mange forskellige steder fra. Aldersmæssigt spænder vi bredt, nogle kommer med erfaringer fra forskellige jobs og uddannelser. Men vi har også flere fællestræk som fx politisk overbevisning og interesse for samfund og mennesker. Mange har selv haft oplevelser med socialrådgivere inde på livet, og ønsker at hjælpe videre, som de selv har modtaget hjælp fra systemet.”
Jeg glæder mig til at stå med menneskers reelle problemer - og faktisk kunne gøre en forskel for det enkelte menneske. Ida, studerende på socialrådgiveruddannelsen
En praktisk uddannelse, hvor man arbejder med konkrete cases
Noget af det fedeste ved at læse til socialrådgiver er, ifølge Ida, undervisningen. ”Undervisningens opbygning giver altid mening, for den er bygget op om helt konkrete emner og er meget overskuelig. Vi lærer simpelthen ikke noget, som ikke giver mening i en større kontekst. Vi kommer hele vejen rundt og der er altid en sammenhæng i tingene”. siger Ida, som også fremhæver det praksisnære som en stor fordel for uddannelsen.
”Vi løser cases, hvor vi trækker noget fra den virkelige verden ind i undervisningen. Det betyder, at det vi gør, afspejler den virkelighed, vi møder, som færdiguddannede socialrådgivere. Det giver så god mening.” siger Ida, og fortæller ligeledes, at den varierede undervisning, hvor de arbejder meget i grupper og har holdundervisning, er god og er med til at sikre en forståelse for faget.
Drømmer om at kunne hjælpe udsatte og sårbare børn
Ida drømmer om at arbejde med udsatte børn og familier. Hun er klar over, at arbejdet som socialrådgiver kan være udfordrende og nogle gange skræmmende, men hun føler sig godt rustet til at komme ud i den rolle. ”Jeg er godt klædt på. Man kommer jo ikke ud, og skal vide alting. Jeg bliver en del af et system, og jeg skal jo ikke vide alt.” afslutter Ida, som ser frem til, at hun allerede i sin praktik på 4. semester får en endnu større forståelse for, hvad der venter hende som uddannet socialrådgiver. Måske endda med en praktik inden for netop børn og familier.
Idas råd til dig, der overvejer at læse til socialrådgiver
- Tro på dig selv – du kan klare det, hvis du virkelig vil.
- Find din egen rytme og tag dig tid til at finde din vej i uddannelsen. Gør det på din måde og find ud af, hvordan du lærer bedst.
- Søg ind på socialrådgiveruddannelsen, hvis du har en passion for at hjælpe andre og ønsker at gøre en forskel gennem din profession.