Anders Lund Nielsen 

24-årige pædagogstuderende Anders Lund Nielsen er i praktik i Skovhuset, som er et bosted i Mellerup for børn og unge med autisme. Under sit praktikophold er Anders med til at sikre, at beboerne får den støtte og hjælp, som de har brug for. 

Anders Lund Nielsen står foran sit praktiksted, Skovhuset.

Jeg er med til at sikre deres trivsel

For mig var det ikke svært at vælge Skovhuset som min 1. prioritet, da jeg i sin tid skulle vælge mit praktiksted. Og det er der en god grund til:

Det er spændende at arbejde med socialt udsatte børn og unge. Det er en vigtig opgave at sikre deres trivsel og skabe gode vilkår for deres udvikling. De har meget at byde på, selvom de ikke nødvendigvis har haft de bedste vilkår i deres opvækst.  

Som en del af mit praktikophold i Skovhuset deltager jeg i det daglige pædagogiske arbejde. Det indebærer, at jeg blandt andet støtter beboerne i de daglige gøremål såsom rengøring af deres værelser eller madlavning. Derudover hjælper jeg dem med at socialisere sig med omverdenen i form af ture ud af huset for at handle i supermarkedet, købe tøj i centeret eller deltage i fritidsaktiviteter i forskellige foreninger.

 

Praktikopholdet giver færdigheder

For mig er det største udbytte ved at være i praktik, at jeg får mulighed for at afprøve den lærte teori i praksis. I den forbindelse har jeg gjort mig en vigtig opdagelse:

Ved at være i praktik opdager man, at alting ikke er så firkantet som i teorien. Alle børn og unge er forskellige. Derfor udvikler man kompetencer under sit praktikophold, som man ikke kan lære i undervisningslokalet.  

Min praktikvejleder, Heinrich Øst, er en god sparringspartner under praktikopholdet. Heinrich vejleder mig i, hvordan jeg kan forbedre mine pædagogiske færdigheder ved at gennemgå specifikke situationer fra bostedet. Derudover opfordrer Heinrich mig til at prøve forskellige ting af i praksis for at udvikle mine færdigheder.

Jeg får rigtig meget ansvar. Heinrich behandler mig på lige fod med de andre fastansatte. Derfor får jeg også lov til at prøve mange af mine idéer af.

Efteruddannelse i psykologisk pædagogik

Jeg drømmer om at arbejde med socialt udsatte børn og unge, efter jeg er færdig med pædagoguddannelsen. Men for mig er det ligeså vigtigt at efteruddanne mig.

Jeg kunne godt tænke mig at efteruddanne mig inden for det psykologiske felt. På den måde kan jeg få en bedre forståelse for de unge mennesker. Samtidig kan jeg få flere redskaber, som kan hjælpe dem i deres kognitive udvikling.

Jeg håber på en fremtid, hvor der er flere økonomiske ressourcer i det socialpædagogiske felt. På den måde kan socialt udsatte børn og unge få mere tid med de enkelte pædagoger, og det vil være vigtigt for deres personlige udvikling.

 

Mine råd

  • Er du i tvivl om, hvorledes du gerne vil være socialpædagog, så prøv at mærke efter i dig selv, om det kunne være noget for dig at arbejde med børn og unge, der har vanskelige udfordringer.

  • Du kan tage ud og arbejde som ufaglært i institutioner, hvor du hjælper børn og unge. Så kan du fornemme, om det er noget, du gerne vil arbejde med fremover. 

Mød flere studerende og færdiguddannede