Uddannelsen består af praksisorienteret undervisning, der er en blanding af klasseundervisning og problembaseret projektarbejde. Vi tilrettelægger i videst muligt omfang undervisningen, så du lærer teorier gennem konkrete opgaver, cases og projekter.
Problembaseret læring
Vi har et tæt samarbejde med forsyningsbranchen, og du vil derfor komme til at arbejde med helt konkrete udfordringer fra praksis på uddannelsen. Det kan fx være et forsyningsselskab, der har problemer med regnvand i en ny udstykning, hvor du er med til at finde en løsning, selskabet kan bruge.
På den måde lærer du at omsætte din faglige viden fra uddannelsen til konkrete handlinger, og du får samtidig en føling med, hvordan ingeniører i forsyningsbranchen bidrager med specifikke kompetencer - hvilket gør dig klar til arbejdsmarkedet efter endt uddannelse.
I begyndelsen af uddannelsen er projekterne styret af dine undervisere, men efterhånden får du stadig større indflydelse på, hvordan du vil arbejde og med hvad.
Vi forventer også, at du gradvist tager mere ansvar – præcis som din kommende arbejdsgiver vil gøre. Vores mål er at klæde dig bedst muligt på til at imødekomme disse forventninger.
Øvelser i laboratoriet
Uddannelsen til klima- og forsyningsingeniør har flere veludstyrede laboratorier med moderne analyseudstyr.
Laboratorieøvelser indgår som en del af uddannelsen på 1.-4. semester, men særligt hvis du laver eksperimenter i dine semesterprojekter fra 3. semester og generelt når du specialiserer dig fra 6. semester. Du kommer fx til at analysere drikkevandsvandprøver og udføre målinger på omsætning i spildevand for at følge den biologiske proces i nedbrydningen.
Virksomhedsbesøg
Vi tager på virksomhedsbesøg ved virksomheder i forsyningsbranchen, samt hos dem der er med til at producere de instrumenter, som du vil bruge på studiet. Det giver dig brugbar viden om branchen, hvor du møder ingeniører, der præsenterer deres projekter, udstyr og arbejdsmetoder.
Samtidig får du mulighed for at starte dit eget professionelle netværk.
Computerkrav
På uddannelsen er der nogle særlige specifikationer til din computer. Vi har erfaring med, at vores specialsoftware fungerer bedst på PC.
Læs om computerkrav før studiestart (pdf)