Ved fysioterapeutuddannelsen i Aarhus optager vi i alt 146 nye studerende om året. Halvdelen har studiestart i september og den anden halvdel i februar.
I undervisningen anvender vi mange forskellige undervisningsmetoder, hvor du både vil have teoretisk undervisning, og undervisning hvor der er praktiske øvelser og aktiviteter. En stor del foregår på hold med 24 studerende, men der er også større auditorieforelæsninger. I undervisningen øver I jer rigtig meget på hinanden, og vi har også besøg af forskellige patientgrupper, som I også øver jer på. Derudover kommer du til at arbejde meget i studiegrupper og projektorienteret både i og uden for den skemalagte undervisning.
Centralt i undervisningen er ”klinisk ræsonnering”, hvor du fx ud fra kliniske problemstillinger både skal diskutere og kritisk forholde dig til teorier og forskning. Men også samtidig øve de praktiske færdigheder i tilknytning til de kliniske problemstillinger. På den måde bliver du godt klædt på til at kunne varetage det arbejde, som uddannelsen til fysioterapeut fører hen i mod.
Vi er optaget af, at du gennem din uddannelse bliver klar til at møde de mange forskellige mennesker eller befolkningsgrupper, som søger fysioterapeutisk hjælp – med et udgangspunkt i menneskers krop, bevægelse og sundhed.
Særligt for nye studerende
Vi vil gerne give dig den bedst mulige start på studiet. Derfor tager vores veloplagte tutorkorps af fysioterapeutstuderende sig rigtig godt af jer fra begyndelsen.
Det betyder, at du får udvalgte tutorer tilknyttet dit hold, som du kan spørge til råds, og som kan hjælpe dig med at falde til på studiet. Derudover kan dine undervisere også hjælpe dig med de spørgsmål, du måske får. Studievejlerne er også klar til at hjælpe dig.
Alle nye studerende bliver de første par uger introduceret til alle fagene på uddannelsen og til MitVIA itslearning. Desuden kommer I på hyttetur med det formål at hygge jer sammen og lære hinanden at kende.
Forventninger til dig
Du skal være opmærksom på, at uddannelsen til fysioterapeut er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats af dig på mindst 40 timer om ugen.
Du bliver studerende på en videregående uddannelse. Det betyder, at vi stiller krav til din selvstændighed, og du har ansvar for din egen læring.
Undervisningen veksler fra uge til uge, så du skal være indstillet på en varieret hverdag og selv holde dig orienteret i forhold til dit skema.
Se eksempler på ugeskemaer fra 1. semester (pdf)
Her kan du komme i praktik
20 procent af fysioterapeutuddannelsen er praktik (klinisk undervisning). Du kommer i praktik 5 gange i løbet af uddannelsen.
Ved fysioterapeutuddannelsen i Aarhus har vi et tæt og velfungerende samarbejde med de hospitaler, private klinikker og kommunale sundhedscentre, hvor du skal ud i praktik. Alle praktiksteder ligger i Region Midtjylland.
Du kan komme i praktik på fx:
-
Aarhus Universitetshospital
-
Regionshospitalerne i Horsens, Silkeborg, Randers
-
Regionshospitalet Hammel Neurocenter
-
Sclerosehospitalet i Ry
-
Randers Sundhedscenter
-
Specialbørnehaven Spiren i Horsens (børnefysioterapi)
-
Område Vest, Lokalcenter Brabrand og Havkær
-
SANO Aarhus, Gigtforeningens behandlingscenter
-
Fysiocenter Aarhus C
-
Sundhedscentrets Fysioterapi i Ebeltoft
-
Fysioterapien Horsens Sundhedshus
-
Træning Vest, Favrskov kommune
-
Genoptræningscentret, Silkeborg Kommune
-
Vital Horsens, Træning og Rehabilitering
Alle steder sikrer vi, at du får supervision og vejledning af dygtige og veluddannede kliniske undervisere (praktikvejledere).
Din trivsel
Du er altid velkommen til at kontakte en af vores studievejledere, eller en af dine undervisere, for en uforpligtende samtale om et fagligt emne eller din trivsel på studiet.
Desuden holder vi gruppemøder med studierefleksion på både 1. og 2. semester, hvor en studievejleder eller underviser tager initiativ til en snak om, hvordan det går med læringen og trivslen på holdet. Her er der mulighed for at tage det op, som fylder for dig.
Du kan være med til at udvikle fysioterapifaget
Ved fysioterapeutuddannelsen i Aarhus kan du udfordre dig selv gennem vores talentspor, hvor du, ved siden af din øvrige undervisning, kan få mulighed for at deltage i forskningsprojekter sammen med eksterne forskningsinstitutioner eller vores egne forskere. Hvis du har lyst. Det er helt frivilligt.
Men hvis du går med en drøm om at blive forsker, giver talentsporet dig smagsprøver på, hvad arbejdet vil indebære. Fx har tidligere studerende været med til at interviewe en række børn i et forskningsprojekt omkring knæskader.
Studerende har også lavet balance- eller konditest på patienter med neurologiske sygdomme, hvor data indgår i større forskningsprojekter. Samtidig har de studerende selv haft mulighed for at anvende det indsamlede datamateriale i deres eget bachelorprojekt.
Campus Aarhus N
Du kommer til at have din hverdag på Campus Aarhus N under størstedelen af din uddannelse til fysioterapeut.
Her får du et studieliv på en moderne campus med 2.750 danske og internationale studerende og i alt 7 sundhedsfaglige uddannelser.
Du kan deltage i både faglige og sociale aktiviteter på tværs af uddannelserne på campus, hvis du har lyst. Der er fx tilbud om fredagsbar, fester, tværfaglige netværk, madlavningskurser, træningscenter og diverse idrætsaktiviteter.
Læs mere og se film fra Campus Aarhus N