
Mit job
Jobbet som aktivitetsmedarbejder er mit første, efter jeg blev færdig som ergoterapeut. Faktisk startede jeg allerede ugen efter, at jeg havde afleveret mit bachelorprojekt, så det gik dejligt nemt for mig at få job.
Min stilling er delt mellem to plejecentre for ældre i Horsens Kommune; Søndergården og Klovenhøj. Min primære opgave er at arrangere og facilitere nogle forskellige aktiviteter for beboerne, der kan være med til at højne kvaliteten af deres liv og hverdag. Det gavner samtidig deres helbred, og mange af dem opdager, at de kan mere, end de troede.
Fx arrangerer jeg busture ud i det grønne til forskellige turistmål i omegnen, jeg har startet en kaffeslabberas-klub og hver uge er der tilbud om dans og fællessang.
Jeg bruger min faglighed som ergoterapeut rigtig meget. Fx til at vide hvordan jeg motiverer en kvinde i kørestol til at deltage i dans. Og til at graduere de forskellige aktiviteter, så de passer til den enkelte beboer og dennes ressourcer.
Klovenhøj er et demensafsnit, hvilket blandt andet betyder, at beboerne gradvist mister hukommelsen og evnen til at planlægge og udføre aktiviteter i hverdagen. Man skal dog huske på, at der stadig er et menneske bag sygdommen og nøglen til at motivere en beboer til at deltage i aktiviteter er at lære det menneske at kende.
Jeg er rigtig glad for mit arbejde, men på længere sigt vil jeg gerne arbejde med genoptræning og rehabilitering. Fx hjælpe folk, der har fået en blodprop eller været ude for en ulykke.
Det motiverer mig, at jeg kan være med til at hjælpe nogen tilbage til et liv og en hverdag, hvor de kan klare sig selv igen efter en alvorlig ulykke. Ditte Glerup Hinrup
Mine råd
- Spring ud i det. Hold fast. Og tag i mod de udfordringer, du får undervejs i uddannelsen og i dine praktikker. Jo mere du får prøvet af i dine praktikperioder, jo bedre står du rustet bagefter, når du skal søge job. Du gør dig selv en kæmpe tjeneste på længere sigt.
- Brug noget tid i starten af uddannelsen på at få skabt nogle gode studiemetoder, der passer til dig. Vær bevidst om, at du ikke kan blive ekspert i det hele, og lær at prioritere og vurdere, hvad der er vigtigst. Du hverken kan eller skal læse alt. Studiet ruster dig til at researche og finde den faglige viden, du har brug for.
- Benyt dig af de tilbud, der er for at prøve uddannelsen af, inden du søger ind. Tag fx i studiepraktik, til Åbent Hus og snak med en studievejleder fra ergoterapeutuddannelsen. Stil spørgsmål til de nuværende studerende – de er nogle af de bedste at tale med, fordi studiet er deres liv og hverdag lige nu, så de kender det indefra.