På uddannelsen Global Business og Teknologi foregår undervisningen primært som holdbaseret undervisning og med stor vægt på problembaseret projektarbejde, hvor du som studerende arbejder med konkrete virksomhedscases. Din undervisning veksler mellem teori og praksis. Det betyder, at du lærer de teoretiske begreber gennem praktiske opgaver, projekter og cases. På uddannelsen kommer du til at arbejde individuelt og i grupper med projektopgaver. I starten af uddannelsen bliver der dannet studiegrupper, hvor man arbejder med semesterprojekter og fagopgaver.
Under uddannelsen får du løbende praktisk erfaring med arbejdet som ingeniør, når vi arbejder på maskinværkstedet eller i laboratorier. Derudover besøger vi relevante virksomheder, hvor du får mulighed for at se dig selv på en fremtidig arbejdsplads og kan stille spørgsmål, som du kan relatere til undervisningen.
Studiestart
En god studiestart er vigtig, og du tilbydes derfor fra første dag en introduktion til selve studiet, får praktiske oplysninger på plads og ikke mindst lejlighed til at lære dine medstuderende at kende.
Studiestarten er placeret i sidste uge af august, men det endelige program for studiestarten og dato for introtur er tilgængelig på MitVIA. MitVIA får du adgang til, når du bliver optaget på VIAs ingeniøruddannelser.
I løbet af studiestarten vil du møde både undervisere, studievejledere og tutorerne, der er klar til at besvare dine mange spørgsmål og fortælle om dit nye studie.
På uddannelsen hjælper vi dig med at sætte realistiske mål – og nå dem. Vi tilbyder mentorprogrammer og et studieforberedende kursus, som gør det muligt for dig at studere effektivt.
Undervisning med virkelighedsnære opgaver
På VIA uddanner vi i tæt samarbejde med virksomheder. Undervisningen er altså tæt på virkeligheden. Du lærer først og fremmest teorien gennem konkrete opgaver og cases fra virksomheder, som vi samarbejder med, samt gennem projektarbejde. At være tæt på virksomhederne og få føling med, hvordan man bidrager med specifikke kompetencer, allerede mens du er under uddannelse, er med til at motivere og engagere, og gøre dig parat til, hvad du kan forvente efter endt uddannelse.
Du skal være opmærksom på, at nogle kurser foregår på engelsk med det formål at styrke dine internationale kompetencer. For andre kursers vedkommende kan kursuslitteraturen være på engelsk, selv om undervisningen foregår på dansk.
Holdbaseret undervisning med god dialog
Vi lægger vægt på en tæt kontakt mellem dig og underviserne. I dagligdagen betyder det, at undervisningen primært foregår på holdniveau frem for store forelæsninger.
Som studerende er du i centrum, og vi forventer, at du er en engageret medspiller. Hos os lærer du arbejdsformer, der udvikler selvstændighed, samarbejdsevne og innovationsevne.
Forskellige undervisningsformer
På uddannelsen Global Business og Teknologi møder du en anvendelsesorienteret og praktisk tilgang til undervisningen. Vi anvender i høj grad problembaseret læring, hvor projekterne i begyndelsen af uddannelsen er styret af dine undervisere, men efterhånden får du stadig større indflydelse på, hvordan du vil arbejde og med hvad.
Vi forventer også af dig, at du gradvist tager et større ansvar. Din kommende arbejdsgiver vil forvente det samme. Vi har som ambition at forberede dig bedst muligt til arbejdsmarkedet.
Du vil opleve forskellige undervisningsformer, der veksler mellem holdundervisning i form af diskussionsbaseret undervisning, præsentationer, gruppearbejde, opgaveløsning, workshops, laboratorieøvelser, værkstedspraktik og ikke mindst tværfaglige projekter.
Du vil regelmæssigt blive inspireret af gæsteundervisere fra ind- og udland.
Projektarbejde i hvert semester
Projektarbejde er et centralt element i uddannelsen. Kurserne, hvor teorien præsenteres, er tilrettelagt, så de understøtter den projektbaserede arbejdsform.
Der er et studieprojekt i slutningen af hvert semester. Disse projekter har primært en tværfaglig karakter, hvor uddannelsens elementer: innovation og nytænkning inden for bæredygtighed, digitalisering, produktudvikling og entreprenørskab mødes. Du kommer også til at arbejde med projekter i de enkelte fag.
Forventninger til dig som studerende
Du skal være opmærksom på, at uddannelsen er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats på ca. 40 timer om ugen.
Se eksempel på ugeskema for 2. semester (pdf)
Studiemiljø
Du har rig mulighed for at engagere dig i studiemiljøet på VIA.
Der er mange foreninger på VIA, som du kan engagere dig i, der har både sociale, faglige og studenterpolitiske formål. Du kan også dyrke det sociale liv i fredagsbarer, til studenterfester eller en eftermiddag med brætspil på Campus C i hjertet af Aarhus, som blandt andet i 2023 blev kåret til Aarhus' bedste studiemiljø.