Adgangskurset blev Kaspers springbræt til ingeniøruddannelsen

Kasper skiftede hverdagen som anlægsstruktør ud med lærerbøger, skoleskema og studiekammerater. Et år på VIAs adgangskursus til ingeniøruddannelserne gav Kasper de faglige kompetencer, som gjorde ham klar til at søge direkte ind på drømmeuddannelsen; maskiningeniør.

Kasper har taget adgangskursus til ingeniøruddannelserne

25-årige Kasper havde sidste år et travlt år på skolebænken. Efter en håndfuld år som udlært anlægsstruktør byttede han hverdagen med entreprenørarbejde ud med en hverdag med skoleskema, pensum og afleveringer. Han startede på VIAs adgangskursus til ingeniøruddannelserne på VIAs campus i Horsens. "Jeg var fast besluttet på, at jeg skulle læse videre til maskiningeniør. Og for mig var det en afgørende faktor, at jeg på bare ét år kunne få alle de adgangsgivende fag, så jeg ikke skulle vente for længe med at komme i gang med uddannelsen." lyder det fra Kasper, som skulle have fagene; dansk A, matematik A, engelsk B, fysik B og kemi C på adgangskurset for at kunne søge ind på drømmeuddannelsen. 

Det var et hårdt år. Men også et virkelig godt år for mig. Kasper Hauge Jørgensen

At vende tilbage på skolebænken

Kasper var glad for sin uddannelse og sin hverdag som anlægsstruktør. Men en lyst og en nysgerrighed til at lære noget nyt dukkede op, og efter ca. fem år som udlært, begyndte han at søge information om, hvordan han kunne tage næste skridt i sin karriere.

Kasper, som altid har haft en fascination for maskiner og teknik gik i retning af VIAs uddannelse til maskiningeniør, og det hele flaskede sig, da han til åbent hus på VIA kunne høre om både maskiningeniøruddannelsen og adgangskurset til VIAs ingeniøruddannelser. Planen var overskuelig, og efter at have været væk fra skolebænken i otte år, kastede Kasper sig ud i en ny hverdag som studerende på VIAs adgangskursus til ingeniøruddannelserne.  

"Jeg var virkelig spændt på, om jeg overhovedet kunne finde ud af det her med at gå i skole efter så mange år. Men det viste sig hurtigt, at det kunne jeg godt. Skemaet og hverdagen mindede ret meget om det arbejdsliv jeg kom fra med faste rammer. På adgangskurset havde vi et pakket skema med mange undervisningstimer, og en arbejdsdag på skolen fra 8-16. Men for mig var det godt med en hverdag, der bar præg af struktur, og hvor der hele tiden var noget at se til - der var i hvert fald ingen risiko for at kede sig." lyder det fra Kasper, som var særlig hårdt spændt for, da han manglede alle adgangsgivende fag for at søge ind på en ingeniøruddannelse. Flere af Kaspers medstuderende manglede kun enkelte fag for at kunne søge ind, og de havde derfor en anden og knap så pakket hverdag på studiet.

Et alletiders springbræt til ingeniøruddannelserne

Adgangskurset til ingeniøruddannelserne tager du på VIAs campus i Horsens. Og det er ifølge Kasper en stor fordel. "Du har en hverdag på campus, hvor ingeniørstuderende fra VIAs uddannelser også går. Er du ikke fast besluttet på, hvilken ingeniøruddannelse, du vil søge ind på, så kan du snuse til dem i løbet af dit år på adgangskurset. Underviserne går igen fra flere af VIAs ingeniøruddannelser og de er gode til at gøre undervisningen relevant og tilpasse den til os, som jo alle har det til fælles, at vi vil læse videre på en ingeniøruddannelse."

Kasper vidste allerede, da han søgte ind på adgangskurset, at han efterfølgende ville fortsætte på uddannelsen til maskiningeniør. "Der er et par af mine medstuderende fra adgangskurset,  som har fulgt mig lige fra jeg startede på adgangskurset. Det er fedt, at vi har hinanden, og at man efter et enkelt år ikke skal starte hundrede procent forfra." siger Kasper. 

Det er kun et enkelt år, men til gengæld er vi jo mange, som fortsætter på en af VIAs ingeniøruddannelser. Så vi fortsætter jo sammen 3,5 år efterfølgende.  Kasper Hauge Jørgensen

Kaspers gode råd til andre

  • Gør dit forarbejde og sæt dig ind i, hvad det kræver. Besøg åbent hus, kontakt VIA og få besvaret dine spørgsmål – så du er helt klar over, hvad du går ind til.
  • Har du en erhvervsfaglig baggrund er adgangskurset den oplagte vej ind på en ingeniøruddannelse - og forbereder dig samtidig rigtig godt til det.