Fra 2017 og frem har Sundhed & Omsorg og VIA University College – med udgangspunkt i rammeaftalen - arbejdet ud fra en samarbejdsaftale.
I aftalen beskrives, at udviklingen på sundheds- og omsorgsområdet nødvendiggør en løbende udvikling og tilpasning af professionernes bacheloruddannelser. Uddannelserne skal matche opgaverne på det kommunale sundheds- og omsorgsområde.
Udviklingen af professions-bacheloruddannelserne omfatter både de kliniske praktikforløb og indholdet på uddannelsernes teoretiske del.
Hensigtserklæring skaber kendskab
En af hensigtserklæringerne i samarbejdsaftalen er, at de to organisationer vil:
”skabe endnu flere sammenhænge mellem professionsuddannelsernes teoretiske og praktiske dele. Det fordrer på den ene side, at medarbejderne i den kommunale praksis har et indgående kendskab til uddannelsernes indhold og struktur, og på den anden side, at underviserne på uddannelserne har et indgående kendskab til den kommunale virkelighed, som de studerende møder i deres kliniske praktikforløb”.
Overordnet har samarbejdsaftalen fokus på følgende områder inden for rammerne for samarbejde og udvikling:
- Faglig kvalitet og relevans
- Velfærdsteknologi
- Udviklingen af det nære sundhedsvæsen
- Forskning, udvikling og innovation
Samarbejdsaftalen er således udgangspunktet for at skabe værdi og fremdrift i udviklingen af teori og praksis for de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser. Samarbejdsaftalen er senest fornyet februar 2020 gældende til februar 2023.
I denne aftale er der særligt fokus på samarbejdet på det velfærdsteknologiske område samt på samarbejdet på det psykiatriske område.
Se den fornyede samarbejdsaftale (pdf)
Om rammeaftalen for samarbejdet
I august 2015 underskrev borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune og tidligere rektor Harald Mikkelsen, VIA University College en rammeaftale, hvor ”ambitionen er at samskabe løsninger på samfundsmæssige udfordringer”.
Formålet med aftalen er, at ”udgøre en bred og konstruktiv ramme for realisering af konkrete initiativer, projekter og idéer, der måtte opstå blandt vores studerende, medarbejdere og borgere med flere. Den skal inspirere til nye samarbejder og nye relationer på tværs af vores organisationer.”
De strategiske indsatsområder i rammeaftalen er uddannelse og efter- og videreuddannelse, videns overførsel, internationalisering samt forskning, udvikling og innovation.
Ambitionen med rammeaftalen er, at der underliggende ”indgås mere konkrete aftaler, der understøtter formålet med aftalen”.
Se rammeaftalen (pdf)