Kvote 2-søgningen 2025 til VIAs uddannelser

Her på siden finder du materialer til redaktionel omtale af kvote 2- søgningen til VIAs 41 professionsuddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

På dette site finder du konkret:

  1. To skemaer med opgørelser over årets antal kvote 2-søgninger til VIAs uddannelser sammenlignet med i fjor – opdelt på henholdsvis byer og uddannelser.
  2. Læsevejledning til skemaerne med ansøgningstal.
  3. Pressemeddelelse om årets kvote 2-søgning med udtalelser fra VIAs rektor.
  4. Fotos til download fra VIAs campusser.
  5. Kontaktinfo til medarbejdere i VIAs kommunikationsafdeling, der gerne hjælper med at koordinere interviews og besvare spørgsmål.
Studiegruppe

Se pressemeddelelse fra VIA

Pressemeddelelsen med kommentarer til kvote 2-søgningen fra VIAs rektor bliver lagt på denne side ca. kl. 14.00 den 15. marts 2025.

Læsevejledning til skemaer

  • Vejledning: sådan læser du skemaerne med opgørelser over antal kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser pr. 15. marts 2025 sammenlignet med antal kvote 2-ansøgninger pr. 15. marts 2024. De to skemaer er opdelt på henholdsvis VIAs campusbyer og VIAs uddannelser.

    Kolonnerne med ’i alt’-tal viser, hvor mange kvote 2-ansøgninger, VIA i alt har modtaget henholdsvis i 2025 og 2024.

    Kolonnerne med ’1. prio’ viser, hvor mange af de modtagne kvote 2-ansøgninger til VIA, der er førsteprioritetsansøgninger – altså hvor ansøgerne har den pågældende uddannelse som højeste ønske henholdsvis i 2025 og 2024.

    Kolonnen ’%vis ændring i alt’ viser, hvor meget antallet af kvote 2-ansøgninger procentvis er gået frem eller tilbage i antal i 2025 sammenlignet med kvote 2-søgningen i 2024.

    Kolonnen ’%vis ændring 1. prio’ viser, hvor meget antallet af førsteprioritetsansøgninger gennem kvote 2 procentvis er gået frem eller tilbage i antal i 2025 sammenlignet med kvote 2-søgningen i 2024.

Kontakt

Tag gerne fat i Kiri eller Anders, hvis du er journalist og har brug for hjælp til at finde en kontaktperson til interview, en case eller til at få svar på spørgsmål.

  • Kiri Kesby

  • Journalist
  • T: +45 87 55 14 61
  • Jeg hjælper gerne med svar på spørgsmål om VIA og kontakt til interviewpersoner.

  • Anders A. Kristensen

  • Journalist
  • T: + 45 87 55 15 32
  • Jeg hjælper gerne med svar på spørgsmål om VIA og kontakt til interviewpersoner.

Fakta om VIA University College

  • VIA er en professionshøjskole med med tæt på 19.000 studerende, 2.200 ansatte og 41 professionsuddannelser i 11 byer i Region Midtjylland. 
  • VIA uddanner blandt meget andet til sygeplejerske, lærer, pædagog, socialrådgiver, ingeniør, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, fysioterapeut og bioanalytiker. 
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder. 
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling i form af bl.a. kurser og diplomuddannelser til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA har en række forskningscentre, der bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation inden for tre overordnede forskningsområder: ’Pædagogik og dannelse’, ’Sundhed og samfund’ og ’Teknologi og erhverv’.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Fakta: Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de videregående uddannelser, de har søgt ind på.

Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Ansøgningsfristen gennem kvote 1 er 5. juli kl. 12.00. I kvote 1 bliver ansøgerne alene vurderet og optaget på uddannelser på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.
Både kvote 2- og kvote 1-ansøgerne får den 28. juli besked på, om de er blevet optaget på en søgt videregående uddannelse.