Forskningscenteret har en samfundsfaglig profil og samler en del af VIAs tværgående forskning på områder som mangfoldighed, minoriteter, teknologi, digitalisering, sociale robotter, velfærdsteknologier, organisering og ledelse i krydsfeltet mellem offentlige og ikke-offentlige organisationer.
I forskningscenteret interesserer vi os bl.a. for, hvordan administrative reformer og politik rammesætter og understøtter mødet mellem borgere, fagprofessionelle og ledere, men også for hvordan fx robotter og digitale teknologier indgår i det mest nære og her skaber betingelser for de relationer, der opstår. Der er både etiske og fagprofessionelle spørgsmål knyttet til løsninger, som i højere grad end tidligere involverer teknologi og digitale medier.
En anden interesse retter sig mod de etiske aspekter af et arbejde med minoriteter. En vigtig ledetråd i centeret er at kigge på, hvordan identitet skabes af både sproglige strukturer og i de møder, som opstår mellem mennesker, hvor værdier og normer i nogle tilfælde behøver et normkritisk eftersyn.
En tredje og sidste interesse i centeret knytter sig til kultur og sundhed. VI kigger på, hvordan kultur kan indgå i sundheds- og behandlingstilbud. Med et konstruktivt og udviklende blik undersøger vi bl.a., hvordan æstetiske virkemidler og kunst kan gøre en forskel for patienter, fagprofessionelle og pårørende i samarbejdet omkring et behandlingsforløb.
En ledetråd i centeret er kreative og anderledes analyser af velfærdsløsninger i kontekst. Vi lægger alternative vinkler på tidens reformer og politikker. Målet er at udstikke nye veje for praksis. Vi arbejder problemstyret.
I forskningscenteret samarbejder vi tæt med praksis, med uddannelser og forskningsmiljøer i VIA samt på andre vidensinstitutioner i ind- og udland. Vi søger med et stærkt teoretisk fundament at sikre den overraskende vinkel på velfærdsløsninger der ellers fremstår færdigtænkte.