Aktivitet og deltagelse

Vi forsker i, hvordan aktivitetsfokuserede og aktivitetsbaserede indsatser kan understøtte aktivitet og deltagelse i hverdagen samt fremme sundhed og velvære for mennesker med nedsat funktionsevne.

Programmets arbejde

  • Vores forskning adresserer komplekse aktivitetsmæssige udfordringer i menneskers hverdagsliv og inddrager en bred vifte af metodiske tilgange. Vores forskningsprojekter er praksisnære, og sigter mod at skabe værdi og understøtte evidensbaseret klinisk praksis gennem udvikling og implementering af forskningsbaseret viden; de initieres og gennemføres derfor i tæt samarbejde med praksis, brugere og andre interessenter. Vi prioriterer formidling af vores forskningsresultater både nationalt og internationalt.

  • Vi har fokus på at:

    1. Udvikle, evaluere og implementere indsatser der retter sig mod at forbedre funktionsevne i relation til aktivitet og deltagelse i menneskers hverdagsliv
    2. Kunne identificere og måle udfordringer relateret til aktivitet og deltagelse hos mennesker med nedsat funktionsevne
    3. Fremme brug af forskningsbaseret viden i klinisk praksis og uddannelse

Udvalgte projekter

hænder der ælter dej

Effekten af CO-OP i en dansk rehabiliteringskontekst

Projektet sigter mod at forbedre aktivitetsudførelse og livskvalitet hos mennesker med erhvervet hjerneskade gennem levering af en intervention der inddrager problemløsningsstrategier. Desuden undersøges interventionens potentiale i relation til transfer og generalisering af opnåede problemløsningsfærdigheder. Projektet gennemføres i samarbejde med to midtjyske kommuner, som er ansvarlige for at rekruttere deltagere og levere interventionen.

Læs mere om projektet her
lægefaglig person skriver på en tavle

Psykometriske egenskaber og klinisk anvendelighed af WHODAS 2.0

I dette projekter samarbejder vi tæt med klinisk praksis om at validere WHODAS 2.0 samt undersøge dets kliniske anvendelighed i relation til forskellige målgrupper. Fokus er på om WHODAS 2.0 på sigt kan implementeres som et tværfagligt og tværsektorielt redskab til måling af funktionsevne.

Læs mere om projektet her

Kontakt

Louise Møldrup
  • Louise Møldrup Nielsen

  • Forskningsleder, docent og Ph.d.
  • T: +45 87 55 24 13
Læs mere om Louise