Fleksibel diplomuddannelse

Vil du tage en videreuddannelse på diplomniveau, men savner en uddannelse, der matcher lige netop dine interesser og dit kompetencebehov? Så er et fleksibelt diplomforløb, hvor du selv sammensætter din uddannelse, måske det rette match.

Spændende oplæg, diskussioner og litteratur har beriget mig med ny viden, som har skabt refleksioner og forandringer af min praksis. Gennem de skriftlige opgaver og afgangsprojektet fik jeg mulighed for at dykke ned i specifikke områder, som har min særlige interesse – det har både været personligt og fagligt berigende.

Pernille Karlsson, Mørke skole

Om uddannelsen

  • Med den fleksible diplomuddannelse kan du sammensætte din egen diplomuddannelse med fokus på lige netop de kompetencer du efterspørger eller har behov for at styrke. Det faglige udbytte afhænger af den sammensætning af moduler, du vælger.

    Uddannelsen sammensætter du af moduler fra forskellige diplomuddannelser. Du kan fx kombinere moduler fra det pædagogiske felt med socialfaglige diplommoduler eller moduler fra diplomuddannelsen i ledelse.

    Mulighederne er talrige og valget er dit.

  • En fleksibel diplomuddannelse er på 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.

    Du kan gennemføre uddannelsen som deltidsstuderende over flere år, dog max. 6 år. På den måde kan du forene uddannelse, familieliv og karriere. Du kan også tage hele uddannelsen på ét år som fuldtidsstudie.

    En fleksibel diplomuddannelse bygges op af en række moduler, hvor mindst 30 ECTS point, inklusiv afgangsprojektet, skal komme fra den samme diplomuddannelse. Derudover har du op til 30 ECTS point, hvor du frit kan vælge moduler fra andre diplomuddannelser. Du kan ikke kombinere akademi- og diplomniveau.

    Den fleksibel diplomuddannelse har ingen obligatoriske moduler. Du kan selv vælge hvilke moduler din uddannelse skal bestå af. Den fleksible diplomuddannelse er altså din mulighed for at sammensætte din egen diplomuddannelse blandt alle de fag som udbydes. Du kan således godt være startet med at læse diplommoduler, med den hensigt, at tage en bestemt uddannelse, men ombestemme dig undervejs, og ende med en fleksibel diplomuddannelse.

    Sådan kommer du i gang med din uddannelsesplan

    For at gennemføre en fleksibel diplomuddannelse skal du udarbejde en personlig uddannelsesplan med de moduler, du tager. Du kan først gå i gang med dit afgangsprojekt, når uddannelsesplanen er godkendt af en studievejleder.

    Forløbet

    • Gør dig nogle overvejelser om hvilke kompetencer du gerne vil opbygge gennem din diplomuddannelse. Skal uddannelsen føre dig et nyt sted hen, eller gøre dig dygtigere til det du allerede laver? Hvad du allerede er dygtig til, som du kan bygge videre på. Ring evt. og vend dine tanker med en studievejleder.
    • Tilmeld dig et relevant modul.
    • Sammensæt din fleksible uddannelse af forskellige moduler der giver dig de kompetencer du er på udkig efter. Kontakt en studievejleder undervejs i dit uddannelsesforløb for at sikre, at der er sammenhæng i din uddannelse og at du opfylder de formelle krav.
    • Udarbejd Den personlige uddannelsesplan og få den underskrevet af studievejleder.
    • Tilmeld dig afgangsprojekt.

    Uddannelsens titel bliver ”Fleksibel diplomuddannelse” efterfulgt af betegnelsen for den diplomuddannelse du fordyber dig i. Du får ligeledes hjælp af studievejlederen til at udforme titlen som skrives i uddannelsesplanen. Uddannelsesplanen koster 1.000 kr., og skemaet til uddannelsesplanen finder du længere nede på siden.

    Læs mere om Fleksibel diplomuddannelse

  • En fleksibel diplomuddannelse er for dig, som f.eks.:

    • Er i gang med en diplomuddannelse, men har brug for at skifte spor.
    • Ikke kan finde én diplomuddannelse, som dækker alle dine behov.
    • Har helt styr på videnskabsteori og metode og bare er interesseret i en masse spændende valgmoduler.
  • For at blive optaget direkte på en diplomuddannelse skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:

    • Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser

    Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.

  • ​Du tilmelder dig ikke en fleksibel diplomuddannelse som samlet forløb, men tilmelder dig hvert enkelt modul.

    Du finder modulerne via en oversigt over diplomuddannelser her.

Læs mere om fleksibel diplomuddannelse

Sammensæt en fleksibel diplomuddannelse

Her kan du læse om alle de forskellige diplommoduler, du kan sammensætte din fleksible diplomuddannelse af, så den passer til lige netop dine interesser og kompetencebehov. Du kan kombinere moduler fra forskellige faglige felter, fx kan du vælge at sammensætte uddannelsen med moduler fra ledelsesfeltet, det pædagogiske felt og det socialfaglige felt. Se dine muligheder og gå på opdagelse i vores uddannelsesunivers.

Gå på opdagelse i vores diplommoduler
Christina har taget en fleksibel diplomuddannelse med fokus på demens

Christinas fleksible diplomuddannelse

Tidligere studerende, Christina, har taget en fleksibel diplomuddannelse på VIA. Her kan du læse om, hvad uddannelsen har givet hende, og hvordan hun har valgt at sammensætte sin fleksible diplomuddannelse.

Læs om Christinas erfaringer

Kontakt

480x480-katerina-Rørbæk-Jakobsen-(ktrj).jpg

Administrativ kontakt

heto2024_480x480.jpg

Studievejleder