På diplomuddannelsen bliver du både klogere på din egen rolle som administrativ medarbejder og får en større forståelse for udfordringerne i den offentlige sektor. Du bliver dermed mere sikker i din måde at løse dine egne opgaver på, og du bliver i stand til at imødekomme forandringer med større ro og overblik.
Det gør du gennem praksisnære undersøgelser, hvor du kommer til at anvende forskellige former for viden, teori og metoder til at undersøge praksisnære udfordringer og finde strategier for handling.
Din udvikling sker i sammenspil med andre – og derfor er det vigtig, at du fx har lyst til at deltage aktivt i læringsaktiviteterne i undervisningen, at du er klar til at gå i dialog med din leder om konkrete problemstillinger, og at du er nysgerrig efter at foretage eksempelvis observationer eller interviews af kollegaer og borgere.
Gør du det, vil du opleve, at du som fx:
Faglig sagsbehandler bliver bedre til at træffe beslutninger i vanskelige situationer og til at se alternative løsningsmuligheder.
Økonomimedarbejder får lettere ved at opdele komplekse problemstillinger trin for trin – og du på den måde får større overblik og har nemmere ved at prioritere.
Udviklingskonsulent i det komplekse samspil mellem drift og udvikling bliver bedre til at bringe kompetencer i spil inden for innovation og optimering af processer.
Direktionssekretær bliver mere sikker i at sætte forandringer i gang og får større mod til at afprøve nye veje.
Digitaliseringsekspert får en mere udviklingsorienteret tilgang til dit arbejde og et bedre blik for arbejdsgange og processer som kan optimeres eller effektiveres ved hjælp af digitalisering.
Det siger de studerende
”Jeg føler mig dygtig, jeg føler mig godt klædt på og velbevandret. Det er et rart sted at være” (Pia, Aarhus Kommune)
”I mit afgangsprojekt har jeg haft fokus på arbejdsmiljø, og det kan jeg direkte bruge som arbejdsmiljørepræsentant” (Julie, AU)