Diplomuddannelsen i rusmiddelbehandling er en tværfaglig rusmiddelbehandleruddannelse på tværs af alkohol- og stofområdet og sundheds- og socialområdet.
Uddannelsen er bygget op som en praksisnær uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Social- og Boligstyrelsen og Sundhedsstyrelsen og i tæt dialog med rusmiddelbehandlerfeltet.
Diplomuddannelsen i rusmiddelbehandling giver dig flere behandlingskompetencer og en udvidet behandlingsforståelse med indsigt i bl.a. medicinske, sundhedsfaglige, sociale, terapeutiske, skadesreducerende og aktivitetsprægede indsatser, som taler direkte ind i din hverdag som rusmiddelbehandler.
Du vil opleve, at du får konkret viden og relevante metoder, som du kan omsætte direkte i din praksis, for Diplom i rusmiddelbehandling er designet netop til dig og din behandlingspraksis.
Kendskabet til ny viden og anerkendte metoder styrker dine muligheder for kritisk refleksion over egen praksis - herunder evnen til at begrunde hvilke faglige indsatser, du vælger til forskellige problematikker i arbejdet med forskellige borgere med udgangspunkt i deres behov og situation.
Om undervisningen
Undervisningen på Diplomuddannelsen i rusmiddelbehandling varetages af undervisere med baggrund i social- og sundhedsfaglig behandlingspraksis og rusmiddelforskning, som har både bredde- og dybdefaglig ekspertise på feltet.
Vi arbejder med at læring finder sted i et samspil mellem undervisning og praksistræning, og læring er derved ikke en separat aktivitet som foregår i undervisningsrummet.
Derfor tilrettelægges uddannelsen sådan, at du som studerende guides til at arbejde med prøvehandlinger i din praksis, ved at du mellem undervisningsgangene arbejder målrettet med at afprøve ny viden, metoder eller redskaber gennem nye handlinger.
Refleksioner, erfaringer og læring fra praksis tages med tilbage til undervisningsrummet, hvor vi deler erfaringerne, og hvor erfaringerne indgår i undervisningen efterfølgende.