Inklusionsvejleder består af de pædagogiske diplommoduler ”Fællesskabende pædagogik” og ”Vejledning og samarbejde i en inkluderende praksis” samt et valgfrit modul, som samlet set kvalificerer dig til at arbejdet som inklusionsvejleder. Efter endt uddannelse kan du byde ind når din arbejdsplads kalder på viden og vejledning i forhold til pædagogiske problemstillinger vedrørende deltagelsesmuligheder, og du får kompetencer til at vejlede kollegaer, forældre og andre samarbejdspartnere.
Uddannelsen er særlig relevant for dig, hvis du ønsker at kunne:
- intervenere i forhold til pædagogiske problemstillinger med forebyggende, indgribende og genoprettende inklusionsindsatser.
- facilitere et samarbejde med relevante aktører om at håndtere komplekse problemstillinger på individ-, gruppe- og organisationsniveau i en inkluderende praksis.
- påtage dig et ansvar for at vejlede målgruppen, kolleger, ledelse og pårørende i inkluderende praksis.
Diplomuddannelsen som inklusionsvejleder kvalificerer dig inden for ansættelsesområder som ressourcepædagog/-lærer, underviser, ansættelser på specialskoler/specialinstitutioner og pædagogisk konsulent på PPR-området. Klassisk AKT-arbejde kan du også sagtens varetage med denne uddannelse, og med inklusionsvejleder er du tilmed klædt enormt godt på til AKT-arbejdet, mere end så mange andre.
Med en uddannelse som inklusionsvejleder får du nemlig hele tre moduler, der tilsammen giver en solid kompetencevifte ift. inkluderende pædagogikker, herunder adfærd, kontakt og trivsel.