Børn og ungeretningen er en selvstændig uddannelsesretning på den sociale diplomuddannelse. Du kan tage et eller begge moduler og du kan tage modulerne i valgfri rækkefølge. Du kan kombinere modulerne med moduler fra andre uddannelsesretninger eller med andre diplomuddannelser.
Hvis du ønsker at tage hele den sociale diplomuddannelse med fokus på børn og unge i udsatte positioner (60 ECTS), så består uddannelsen af:
- To obligatoriske moduler fra den sociale diplomuddannelse (i alt 15 ECTS): ’Videnskabsteori og socialt arbejde’ (10 ECTS) og ’Undersøgelses- og udviklingsarbejde’ (5 ECTS)
- De to retningsspecifikke moduler: ’Teorier i socialt arbejde med udsatte børn og unge’ (10 ECTS) og ’Metoder i socialt arbejde med udsatte børn og unge’ (10 ECTS)
- Et valgfrit modul (10 ECTS). Dette kan være et valgmodul fra den sociale diplomuddannelse (fx Tværprofessionelt samarbejde i relation til udsatte børn og unge’) eller et modul fra en anden uddannelsesretning på den sociale diplomuddannelse (fx ’Inddragelse og samtaler med børn unge og familier’, ’Unge i sårbare positioner’ eller ’Børnehandicap). Endelig kan det være et modul fra en helt anden diplomuddannelse (fx pædagogisk eller sundhedsfaglig diplomuddannelse).
- Et afgangsprojekt (15 ECTS)
Uddannelsen er opdelt i 6 moduler, og som udgangspunkt afvikles der et modul pr. halvår. De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om de enkelte modulers faglige indhold.
De generelle informationer omkring den sociale diplomuddannelse – fx opbygning og obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under
den sociale diplomuddannelse.
Hvis du savner en uddannelse der matcher lige netop dine interesser og dit kompetencebehov, så er det måske et fleksibelt diplomforløb, du skal sætte sammen. Du kan læse mere om det under
Fleksibel diplomuddannelse. Kontakt gerne studievejlederen, hvis du har brug for råd og vejledning ift. sammensætning af netop dit studieforløb.
Adgangskrav
For at blive optaget direkte på en diplomuddannelse skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:
- Erhvervsakademiuddannelse
- Akademiuddannelse
- Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
- Kandidatuddannelse
- En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser
Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.
Læs mere om Børn og Unge