I takt med, at digitale teknologier og værktøjer bliver en større og større del af børn og unges hverdag, er det også helt afgørende, at eleverne i skolen har de rette digitale kompetencer.
De skal have så god forståelse for teknologierne, at de både kan anvende dem nysgerrigt og forholde sig kritisk til dem. De skal med andre ord være digitalt myndige.
Men det kræver, at eleverne har voksne fagpersoner omkring sig, som er i stand til at hjælpe og guide dem i den digitale verden. Måske er du en af dem?
På forløbet her får du ikke kun styrket dine egne digitale kompetencer. Du arbejder også med, hvordan du gennem undervisningen kan støtte eleverne i at blive aktive, selvstændige og kritiske brugere af digitale teknologier.
På forløbet lærer du konkret at:
- Forstå de grundlæggende principper bag teknologi og digitale medier.
- Omsætte din viden om digitale teknologier til undervisningsforløb, der har fokus på at styrke elevernes digitale myndiggørelse, teknologiske handleevne og computationelle tankegang.
- Skabe forløb, der bygger på børn og unges egne kreative processer og tager udgangspunkt i virkelige problemer, som de kan forholde sig til.
- Samarbejde med kolleger om at udvikle elevernes digitale kompetencer og teknologiforståelse på tværs af skolens fag.
- Håndtere de etiske og sikkerhedsmæssige udfordringer ved brug af teknologi i pædagogiske sammenhænge.
Gevinsten for din arbejdsplads
Når du har gennemført forløbet, har du en opdateret digital indsigt og forståelse. Du er samtidig i stand til at tilrettelægge forløb, som pædagogisk forsvarligt inddrager teknologierne og løfter elevernes evne til at begå sig digitalt. Med din nye viden og nye kompetencer bliver du en nøgleperson på skolen, når I skal arbejde med teknologiforståelse i undervisningen.