Videnskabsteori kan være vanskeligt stof at forstå og anvende. Men underviserne på forløbet har stor erfaring og gør alt, hvad de kan for at formidle i et lettilgængeligt og anvendelsesorienteret sprog.
Vores ambition er at vise dig, at videnskabsteori kan være både spændende og relevant, fordi den er et redskab, du kan bruge til at forstå og kritisk reflektere over problemstillinger på din arbejdsplads.
I undervisningen veksler vi mellem oplæg fra underviseren, øvelser i studiegrupper og undersøgelser på egen hånd på din arbejdsplads. Eksempelvis kommer du i løbet af modulet konkret til at planlægge og gennemføre både en spørgeskemaundersøgelse og en interviewundersøgelse.
På den måde er du med til at sætte nogle nye processer i gang i din egen organisation – og det betyder, at det ikke kun er dig, der får stort udbytte af undervisningen men hele organisationen.
Forløbet består typisk af:
- 12-20 studerende
- 6 undervisningsgange med fysisk fremmøde
- 2 skemalagte studie- og vejledningsdage
- Mulighed for løbende vejledning omkring din konkrete problemstilling
- Øvelser og dialog i studiegrupper
- Afsluttende eksamen
Eksamen
Mundtlig eksamen med udgangspunkt i et skriftligt oplæg, hvor du behandler den praktiske problemstilling, som du har valgt at arbejde med på forløbet.
Tilskud og økonomisk støtte
I mange tilfælde kan du søge om økonomisk støtte, når du tager et kursus eller en efteruddannelse i VIA University College. Støtten kan fx dække deltagergebyr, transport, bøger m.m.
En måde at søge tilskud er gennem en kompetencefond, som ofte er knyttet op på din overenskomst. Læs om dine muligheder for tilskud fra en kompetencefond.
Er du faglært, ufaglært eller har en professionsbachelor som dit højeste uddannelsesniveau, kan du hvert kalenderår søge op til 10.000 kr. hos Omstillingsfonden. Se om du opfylder betingelserne for at søge tilskud fra Omstillingsfonden.