Klinisk vejleder 2: Klinisk vejledning og praktisk rådgivning for erfarne kliniske vejledere

​Er det tid til at løfte din erfarne vejlederrolle til næste niveau? På forløbet Klinisk vejleder 2 bliver du (endnu) klogere på vejledning, både når det lykkes, og når det ikke lykkes. Du får nye øjne på det konstruktive samarbejde med de daglige vejledere, konkrete greb til at motivere de studerende og redskaber til at vejlede dem, der har særlige udfordringer. ​

Sted

Aarhus

Pris

10000 kr.

Dato

06.10.2025 - 05.12.2025

Ansøgningsfrist

02.06.2025

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Aarhus

Pris

10000 kr.

Dato

26.01.2026 - 01.04.2026

Ansøgningsfrist

10.11.2025

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

Om modulet

  • ​Ikke to studerende er ens, og ikke to vejledningssituation er ens. Det kan du sikkert nikke genkendende til som erfaren vejleder. Samfundet og uddannelserne ændrer sig og dermed også de studerendes virkelighed. Det betyder måske, at du oplever, at de studerende har andre forventninger til jeres samarbejde? Eller at de forventer at blive mødt på en anden måde, end du er vant til? Det kan også være, at de har personlige udfordringer, der kan påvirke deres praktikforløb.

    På Klinisk vejleder 2 får du indsigt i, hvad der driver motivation i en læreproces, og hvad der kan hæmme den. Du får flere kommunikative greb, som du kan anvende i mødet og samarbejdet med de studerende. Derudover tilegner du dig viden om og redskaber til at håndtere forskellige læringsmæssige udfordringer.

    Vi sætter også fokus på samarbejdet med de daglige vejledere, som du får flere muligheder for at klæde på til at understøtte deres opgave med de studerende.

    Én af styrkerne ved forløbet her er, at du får ny viden og udvikler dig sammen med andre erfarne kliniske vejledere, og at I kan bruge hinanden til at sparre og dele erfaringer og refleksioner undervejs.

    Du opnår færdigheder og kompetencer til at:​

    • Forstå og håndtere barrierer og motivation i læreprocessen
    • Anvende flere kommunikationsstrategier i forskellige vejledningssituationer
    • Navigere i tendenser og kendetegn for unge under uddannelse
    • Samarbejde effektivt med kolleger og ledelse omkring din opgave som klinisk vejleder

    Gevinsten for din organisation
    Vores sundhedsvæsen står og falder med, at vi har veluddannelse sundhedsprofessionelle. Som erfaren klinisk vejleder har du en central rolle i den opgave. Du bliver i stand til at mestre komplekse vejledningssituationer og motivere studerende, kolleger og ledere til at varetage uddannelsesopgaven i fremtidens sundhedsvæsen. Du vil kunne bidrage ind i hele din organisation med viden og perspektiver på de uddannelsesbehov der er i en moderne sundhedssektor. ​

  • Titel jf. studieordning: Rs50: Praktisk vejledning og rådgivning i sundhedssektoren
    Modulets studieordningsbetegnelse er Rs50: Praktisk vejledning og rådgivning i sundhedssektoren. Det vil også være denne titel fra studieordningen, der vil fremgå på dit diplombevis og ikke Klinisk vejleder 2: Praktisk vejledning og rådgivning i sundhedssektoren for erfarne kliniske vejledere.

    På forløbet Klinisk vejleder 2 kommer du til at arbejde med forskellige perspektiver, teorier og metoder inden for vejledning, som bygger ovenpå dine erfaringer fra praksis. 

    ​Du får indsigt i og arbejder med: ​

    • ​Motivation i vejledning
    • Praktiske vejlednings- og kommunikationskompetencer
    • Stilladsering som didaktisk greb i planlægningen af uddannelsesforløb
    • Tendenser for den unge generationen under uddannelse ​
  • Klinisk vejleder 2 er for dig, der har taget Klinisk vejleder 1, og som allerede er uddannet klinisk vejleder. 

    Du kan være sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf, bioanalytiker, diætist, psykomotorisk terapeut, jordemoder, sundhedsplejerske, tandplejer og andre, som arbejder som klinisk vejleder (såvel for studerende, kursister som kolleger) og som allerede har taget forløbet Klinisk vejleder 1 i sundhedsfaglige professioner.​

  • Undervisningsformen er præget af dialogisk oplæg med inddragelse af forskellige metoder til at skabe variation i undervisningen. Der vil også være øvelser og træning af metoder til praktisk vejledning, som foregår i læringsgrupper.

    Du kommer også til at arbejde med prøvehandlinger, der tager udgangspunkt i din egen vejlederpraksis, og som du arbejder med imellem undervisningsgangene.

    Undervejs i forløbet skal du skrive en skriftlig opgave, og her skal du bruge udvalgte dele fra dine prøvehandlinger – ligesom refleksioner herfra indgår i opgaven. Opgaven tager udgangspunkt i et selvvalgt fokus fra din praksis.  

    Tilskud og økonomisk støtte
    Få overblik over dine muligheder for økonomisk tilskud og støtte, når du tager diplomforløb og -efteruddannelser hos VIA University College.

    Mulighederne er mange og dine muligheder afhænger bl.a. af din uddannelsesbaggrund, din overenskomst og dit medlemskab af fagforeninger. Reglerne og midlerne varierer en del. Vi henviser derfor til, at du kontakter de enkelte organisationer for korrekt besvarelse af spørgsmål samt oplysninger om specifikke kriterier og betingelser.

    Se mere her: Tilskud til efteruddannelse​​.

  • ​For at blive optaget direkte på et diplommodul skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse: 

    • ​Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser 

    Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering her.

    Derudover anbefaler vi, at du har taget diplommodulet “Klinisk vejleder i sundhedsfaglige professioner”, da dette modul udgør fundamentet for indholdet på dette modul. 

Kontakt

hved480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

tiha-tina-hartvigsen.jpg

Faglig kontakt