I en tid, hvor flere opdager glæden ved gamle håndværksfærdigheder og det simple friluftsliv, vokser efterspørgslen på personer, der ved hvordan man begår sig i naturen, og som kan formidle sin viden til andre.
På dette forløb arbejder vi målrettet mod at give dig de basisfærdigheder, du har brug for, hvis du fx som lærer, pædagog, håndværkslærer eller selvstændig, gerne vil kunne formidle og undervise i bushcraft, håndværk og friluftsliv.
Undervisningen er tilrettelagt, så du som studerende lærer på det niveau, der passer til dig og med fokus på den målgruppe, du arbejder med. Vi tilpasser således undervisningen, så den passer til forskellige målgrupper, og sikrer, at du kan bruge relevant teori i din praksis.
På forløbet lærer du konkret:
- Om målgruppeorientering indenfor normal- og specialområdet
- Om planlægning af undervisning og undervisningsforløb af specifikke målgrupper
- Om grundlæggende færdigheder indenfor grøn sløjd, trækendskab og bearbejdning og bushcraft
- At anvende håndværk og bushcraft i undervisning og turfriluftsliv
- At anvende kniv, økse og sav på forsvarlig vis
- At vedligeholde, slibe og reparerer eget udstyr og grej
- At bruge mad som udgangspunkt for formidling og læring
- Om naturen som ressource og materiale
- Om lejrliv med etablering af overdække og forskellige typer bål
- Om årstidens ressourcer i form af mad og materialer til at understøtte håndværk og bushcraft
Gevinsten for din arbejdsplads
På forløbet får du ikke kun nye færdigheder. Vi har hele tiden fokus på, at du skal kunne omsætte din nye viden i dit arbejdsliv – og derfor arbejder du løbende med din egen logbog, hvor du sætter ord på, hvordan du kan bruge dine kompetencer i dit arbejde.
Det betyder også, at din arbejdsplads får en medarbejder retur, som har dugfriske erfaringer med at tilrettelægge og gennemføre undervisning i naturen på naturens præmisser.