Flere unge kæmper med stress, angst og andre psykiske udfordringer, som ikke blot påvirker deres hverdag, men også deres fremtidige muligheder. Den stigende mistrivsel blandt børn og unge er en af vor tids største udfordringer, men sideløbende eksisterer også risikoen for at overfortolke og sygeliggøre alle unges livsproblemer i forskellige livssammenhænge.
Det er derfor afgørende, at vi har fagprofessionelle, der besidder den nødvendige viden om ungdomsliv og unges biologiske, psykologiske, sociale og kulturelle forhold, så de med den rette viden og de rette kompetencer, kan imødekomme de unges særlige ressourcer og behov – særligt i forhold til unges mentale sundhed og trivsel.
Med forløbet udvider du din faglige viden om de udfordringer, unge generelt står overfor, samt det der kendetegner nutidens unge og deres ungdomskultur. Du inspireres til, hvordan du kan tale med unge om valg og ansvar, om livets muligheder og udfordringer samt ukontrollerbarhed. Fokus ligger på unges mentale sundhed og trivsel, både på individ- og gruppeniveau, med særlig opmærksomhed på det normale og let afvigende perspektiv.
Når du har taget forløbet, vil du opleve, at du:
- Har forståelse for den komplekse overgang fra at være barn til at være ung
- Har forståelse for, hvad der bio-psyko-socialt er på spil hos barnet/den unge, som individer og som gruppe
- Er i stand til at gennemføre behovsrelateret samtaleforløb med afsæt i forsknings– og evidensbaserede metoder
- Kan planlægge og gennemføre sundhedspædagogiske forløb, hvor barnet/den unge er aktivt deltagende
- Kan bidrage til det tværprofessionelle samarbejde omkring barnet/den unges mentale sundhed og trivsel
- Kan etablere nye tiltag i egen praksis i relation til barnets/den unges mentale sundhed og trivsel
Gevinsten for din arbejdsplads
Når du har gennemført forløbet, har du en dybere forståelse for de mentale udfordringer, unge står overfor, samt de faktorer, der påvirker deres trivsel og udvikling. Du vil have de rette kompetencer til at imødekomme de unges behov, og du vil kunne bidrage med sundhedsfremmende og forebyggende indsatser, hvor både den unge og deres familier får den støtte og hjælp, de har brug for.