Neurodiversitet har i de senere år fået stor bevågenhed inden for det specialpædagogiske felt. Men den nyeste hjerneforskning udfordrer vores grundlæggende forståelse af, hvordan hjernen fungerer – og det kræver, at vi gentænker vores pædagogiske metoder.
På konferencen ”Den forudseende hjerne – og autisme” inviterer Peter Vermeulen dig til en inspirerende dag, hvor han på letforståeligt engelsk og med en levende formidlingsevne vil vende op og ned på dine forestillinger om adfærd og sociale interaktioner. Han vil omsætte den nyeste hjerneforskning til praktisk pædagogik, så du får en dybere forståelse for de nye perspektiver, og kan bruge dem i praksis.
Ny forståelse af menneskelig adfærd
Peter Vermeulen introducerer en fascinerende ny forståelse af menneskelig adfærd, der ifølge ham er styret af ubevidste forudsigelser om andre menneskers hensigter. Hvis denne teori holder, kan vi så fortsat forsvare klassisk træning af sociale færdigheder for børn, unge og voksne med autisme?
Har vi taget fejl?
I mange år har man antaget, at mennesker med autisme har et særligt behov for forudsigelighed. Men er det nu rigtigt? Ny forskning viser, at vores tidligere antagelser om, hvordan hjernen bearbejder sanseindtryk og læser social adfærd, måske ikke holder stik. Hvad betyder det for vores forståelse af autisme – og for den måde, vi møder mennesker med autisme i praksis?
Peter Vermeulen udforsker og besvarer disse spørgsmål, og præsenterer en ny måde at forstå hjernens rolle i sociale interaktioner. Med sine indsigter åbner han døren for nye perspektiver på autisme og vores pædagogiske praksis.
Det får du med hjem fra konferencen:
- den nyeste viden fra hjerneforskningen
- en dybere forståelse af neurodiversitet
- indsigt i forskningens betydning for arbejdet med mennesker med autisme
- viden om kerneudfordringerne og løsningerne i samarbejdet med mennesker med autisme
- personlig indsigt i hvordan din egen hjerne forudsiger og forstår verden
OBS: Konferencen foregår på engelsk, men med mulighed for at stille spørgsmål på dansk, og få svarene oversat – så alle kan følge med.