KUVE

VIAs Kompetence- og videncenter for Ungdomsuddannelser, Vejledning og Erhvervspædagogik arbejder aktivt for at løfte kvaliteten af undervisningen og vejledningen på ungdomsuddannelserne i Danmark, og støtte udviklingen af uddannelsesinstitutioner i topklasse.

Om KUVE

I tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, udvikler og formidler KUVEs faglige eksperter viden om ungdomsuddannelser, vejledning og erhvervspædagogik. Ambitionen er at styrke undervisnings- og vejledningskvaliteten på ungdomsuddannelserne. 

I KUVE arbejder vi særligt med tre områder.

  • Kompetenceudvikling 

    Kompetenceudvikling er et af vores primære fokusområder, og dermed også grunden til, at vi ikke udelukkende identificerer os som et videncenter, med fokus på forskning. Kompetenceudvikling er nøglen til at løfte kvaliteten af ungdomsuddannelserne og derfor tilbyder vi diplomuddannelser og skræddersyede forløb til vores samarbejdspartnere. 

  • Forskning

    KUVE er også et videnscenter hvor forskning er i fokus. Vores forskning er specifikt rettet mod vejledning og erhvervspædagogik.

  • Projektsamarbejde

    En stor del af vores arbejde består også i at støtte udviklingen af projekter på ungdomsuddannelserne, hvor vi i samarbejde med institutionerne arbejder for at drive positive forandringer og fremme udvikling. 

Partnerskaber og samarbejde

Vi samarbejder tæt med praksis, herunder bl.a. med FGU, erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser, kommunale ungeindsatser, Studievalg Danmark og andre interessenter.

Vores samarbejde bidrager til: 

  • Vi tilbyder diplomuddannelser målrettet undervisere og vejledere på ungdomsuddannelserne, som indeholder ny viden fra vores forsknings- og udviklingsprojekter, skræddersyet til lokale udfordringer og fremtidige behov. 

     

  • Et godt samarbejde gør alle bedre, derfor insisterer vi på tæt samarbejde med ungdomsuddannelsesinstitutioner og vejledningsorganisationer, om udvikling af undervisning, pædagogik, didaktik, uddannelsesudvikling og vejledning. 

     

  • Vi ser det som en vigtig opgave at udfordre og inspirere ungdomsuddannelser og vejledningsorganisationer til at samarbejde om at skabe en bæredygtig fremtid for uddannelserne. 

     

  • Gennem samarbejdsprojekter udvikler vi ny viden om vejledning, ungdomsuddannelser og erhvervspædagogik, der bidrager til inspiration og udvikling.

Eksperter

Vores eksperter i KUVE består af erfarne undervisere og forskere inden for vejledning og ungdoms- og erhvervspædagogik. 

Vejledning

Randi Boelskifte Skovhus

Randi Boelskifte Skovhus

Ekspertiseområder:

Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning, karrierelæring, valgprocesser, samarbejde om vejledning, kollektiv vejledning og inddragelse af elever.

silhuet af profil

Charlotte Troelsen

Koordinator og underviser på DUEK. 

Forskningsmæssige interesser: Karrierevejledning for voksne og unge, RKV/IKV professionsudvikling, professionsetisk dømmekraft, karrierevejledningsaktiviteter i professionsuddannelserne,  mennesker med særlige behov og bæredygtighed.

Miriam Dimsits

Miriam Dimsits

Ekspertiseområder:

Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning, bæredygtighed og karrierevejledning/green guidance, mentorskab og mentoring, kollektiv vejledning, kollegial sparring og supervision.

Bo Klindt Poulsen

Bo Klindt Poulsen

Ekspertiseområder:

Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning, vejledningspolicy, overgange, frafald, karrierelæring, professionsudvikling, vejledning og dannelse og ledelse af vejledning. 

Ungdoms- og erhvervspædagogik

Tobias Kidde Skov

Tobias Kidde Skov

Underviser på Diplom i erhvervspædagogik.

Arbejder med udvikling af pædagogik inden for EUD og FGU. 

Henriette Duch

Henriette Duch

Ekspertiseområder:

Kompetenceudvikling, identitetsudvikling, differentiering, demokrati, læringsmiljø, inklusion, teori/praksis. Metodeudvikling, aktionsforskning, evaluering, implementering og samarbejde med praksis.

Rasmus Dyrendal

Rasmus Dyrendal

Ekspertiseområder:

Organisationsudvikling og strategisk kompetenceudvikling i ungdomsuddannelser, særligt FGU og EUD. Projektledelse, kvalitetsarbejde, strategi og projekter. 

Mie Mailund Mikkelsen

Mie Majlund Mikkelsen

Ekspertiseområder:

Kompetenceudvikling indenfor ungdomsuddannelser, særligt social – og sundhedsuddannelser. Relationsarbejde, mental sundhed, social bæredygtighed. FoU: Feedback, STEM, Teori – Praksis.

Birgitte Helbæk Marcussen

Birgitte Helbæk Marcussen

Ekspertiseområder:

Uddannelsesudvikling gennem kompetenceudvikling af undervisere og projekter. Didaktik, uddannelse for bæredygtig udvikling og fagligt entreprenørskab. 

Jeppe Egendal

Jeppe Egendal 

Ekspertiseområder:

Organisationsudvikling og kompetenceudvikling i erhvervsuddannelser. Projektledelse af forsknings- og udviklingsprojekter og forskning i digitalisering og AI.

silhuet af profil

Laila Dalgaard Fink 

Underviser på DEP. Optaget af organisations- og kompetenceudvikling i FGU, målgruppeforståelse og relationsarbejde i EUD og digitaldannelse.
silhuet af profil

Pernille Benkjer

Underviser på DEP. Arbejder med udvikling af ungdomsuddannelser gennem meningsfuld kompetenceudvikling. Temaer: Faglig stolthed, deltagerne, underviseridentitet og kapacitetsopbygning.

Lars Bang Jensen

Underviser på DEP. Arbejder med overgange i uddannelsessystemet, komparative problemstillinger, undersøgelsesdesign herunder kombinerede metoder, evaluering og følgeforskning af udviklingsprojekter.