Inklusionsvejleder

Det er en absolut kerneopgave at sikre børn og unge gode deltagelsesmuligheder i institutionel praksis som fx dagtilbud, skole og ungdomsuddannelser. Derfor er der brug for uddannede inklusionsvejledere. Som inklusionsvejleder giver du børnene, de unge, forældrene og kollegaerne et fagligt løft i den centrale opgave, som inklusionsindsatser er.

Om retningen

  • ​Inklusionsvejleder består af de pædagogiske diplommoduler ”Fællesskabende pædagogik” og ”Vejledning og samarbejde i en inkluderende praksis” samt et valgfrit modul, som samlet set kvalificerer dig til at arbejdet som inklusionsvejleder. Efter endt uddannelse kan du byde ind når din arbejdsplads kalder på viden og vejledning i forhold til pædagogiske problemstillinger vedrørende deltagelsesmuligheder, og du får kompetencer til at vejlede kollegaer, forældre og andre samarbejdspartnere.​

    Uddannelsen er særlig relevant for dig, hvis du ønsker at kunne:

    • intervenere i forhold til pædagogiske problemstillinger med forebyggende, indgribende og genoprettende inklusionsindsatser.
    • facilitere et samarbejde med relevante aktører om at håndtere komplekse problemstillinger på individ-, gruppe- og organisationsniveau i en inkluderende praksis.
    • påtage dig et ansvar for at vejlede målgruppen, kolleger, ledelse og pårørende i inkluderende praksis.

    Diplomuddannelsen som inklusionsvejleder kvalificerer dig inden for ansættelsesområder som ressourcepædagog/-lærer, underviser, ansættelser på specialskoler/specialinstitutioner og pædagogisk konsulent p​​​å PPR-området. Klassisk AKT-arbejde kan du også sagtens varetage med denne uddannelse, og med inklusionsvejleder er du tilmed klædt enormt godt på til AKT-arbejdet, mere end så mange andre. 

    Med en uddannelse som inklusionsvejleder får du nemlig hele tre moduler, der tilsammen giver en solid kompetencevifte ift. inkluderende pædagogikker, herunder adfærd, kontakt og trivsel. 

  • ​Diplomuddannelsen som inklusionsvejleder er relevant for dig, der er pædagog, lærer i grundskolen eller på ungdomsuddannelserne samt socialrådgiver. Måske varetager du, eller drømmer du om at varetage klassisk AKT-arbejde. Uddannelsen henvender sig også til andre professionelle, der ønsker at tilegne sig viden om inklusion samt færdigheder til fremme børn og unges deltagelsesmuligheder i praksis.

  • ​Inklusionsvejleder er en uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse.

    Ønsker du at tage en fuld pædagogisk diplomuddannelse som inklusionsvejleder, består uddannelsen af 2 retningsspecifikke moduler, 1 valgfrit modul, 2 obligatoriske moduler samt 1 afsluttende afgangsprojekt. 

    Dette er ALT tekst De 2 retningsspecifikke moduler for inklusionsvejleder, som du kan læse mere om længere nede på siden er:

    Som inklusionsvejleder kan du skræddersy din uddannelse med et tredje, og valgfrit modul fra den pædagogiske diplomuddannelse. Her har du altså mulighed for at tone og vinkle din uddannelse som inklusionsvejleder i en særlig faglig retning. 

    Måske er inklusionsvejleder med en specialisering i neuropsykologi netop noget for dig og giver mening for den praksis som du skal virke i? Eller hvad med inklusionsvejleder med en specialisering i bevægelse og læring? Eller inklusionsvejleder med en specialisering i erhvervet hjerneskader? Mulighederne er mange, og vi hjælper dig gerne med at afsøge mulighederne for lige netop dig!

    Som en del af en fuld pædagogisk diplomuddannelse som inklusionsvejleder skal du også have 2 obligatoriske moduler:

    Afslutningsvist laver du 1 afgangsprojekt​. ​

    Adgangskrav
    For at blive optaget direkte på en diplomuddannelse skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:

    • Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser 

    Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.​​

Kontakt

480x480-Birgitte-Elisabeth-Nielsen-(gitt)-09-22.jpg

Administrativ kontakt

swfa480x480.JPG

Faglig kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder