Både for virksomheder og private gælder, at tilmelding finder sted på www.voksenuddannelse.dk.Fra VIAs hjemmeside er der link til de relevante sider på voksenuddannelse.dk. Tilmeldinger registreres i den rækkefølge, de modtages.
Hvis du er i tvivl om hvordan du tilmelder dig, så kontakt os.
Er du ledig?
Er du ledig på dagpenge, så tag en snak med din a-kasse om retten til seks ugers jobrettet uddannelse. A-kasserne kan rådgive og vejlede dig om valg af uddannelse fra positivlisten. Tilmelding foregår i dette tilfælde ved at henvende dig til os.
Har du ikke ret til seks ugers jobrettet uddannelse eller har du brugt de uger du har ret til, skal du kontakte jobcentret inden du kontakter os. Hvis du er ledig og ikke har ret til dagpenge, bør du kontakte din sagsbehandler på kommunen, inden du kontakter os.
Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål vedrørende tilmelding.
Adgang og deltagerbetaling
AMU-målgruppen er faglærte og ufaglærte, der ønsker en kort efteruddannelse.
Der er deltagerbetaling på enkelte af VIAs AMU-kurser, hvis du er enten faglært eller ufaglært. Der er deltagerbetaling på alle AMU-kurser, hvis du har en videregående uddannelse.
Hvis du ved din tilmelding har angivet en forkert uddannelsesbaggrund, som uberettiget giver dig et tilskud (taxameter) til deltagerbetalingen, forbeholder vi os retten til at opkræve et beløb svarende til taxameterstilskuddet – også efter at AMU-kurset evt. er afviklet.
Prisen fremgår på det enkelte kursus.
Kompetencevurdering:
Har du behov for at få foretaget en individuel kompetencevurdering, samt en vurdering af basale færdigheder i regning, matematik, læsning, skrivning og stavning, inden du starter på uddannelse? Så er det muligt at få hos VIA.
For mere information kontakt da den studieadministrative partner på det relevante kursus.
Afmelding og udeblivelse
Du skal melde afbud så tidligt som muligt. Afmelding skal ske skriftligt til os.
VEU-godtgørelse og befordring
For at kunne søge VEU-godtgørelse og befordring skal du være i arbejde eller selvstændig i en virksomhed med dansk CVR nummer og under dansk lovgivning og have et løntab. Læs mere på: Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).
Tilskudsmuligheder, kost og logi
Såfremt din transportafstand fra bopæl til uddannelsessted overstiger 120 km tur/retur, har du mulighed for at få tilskud til overnatning og kost, dog ikke hvis du har en uddannelse, som overstiger niveau for erhvervsuddannelse. Der skal foreligge dokumentation herfor, og der kan refunderes med op til 500 kr. For mere information kontakt da den studieadministrative partner på det aktuelle kursus.