Du kan nu læse til ergoterapeut på Campus Holstebro via hybriduddannelse. Det betyder, du kan vælge at følge en stor del af undervisningen online hjemmefra, hvis du foretrækker det.
Det betyder, at hvis du begynder på uddannelsen, så kan du vælge mellem to måder at være ergoterapeutstuderende på:
- Du kan vælge at være campus-studerende
- Eller du kan vælge at være online-studerende
Campus-studerende er den traditionelle måde at være studerende på, hvor du skal møde fysisk op på Campus Holstebro og deltage i den undervisning, der er tilrettelagt.
Online-studerende betyder, at du skal deltage online i den undervisning, der er tilrettelagt. Du skal dog møde op på Campus Holstebro til en mindre del af undervisningen, fx til øvelser, hvor det er nødvendigt, at du er fysisk til stede.
Du skal regne med, at du som online-studerende typisk skal til undervisning på Campus Holstebro gennemsnitlig to dage om ugen. Det kan fx være til specifikke undervisningsforløb, hvor du bl.a. øver dig på kommunikation, terapeutrollen og aktivitetsanalyse. Derudover er der på 1. semester en uges praktik, hvor der er mødepligt.
Campus-studerende og online-studerende går på samme hold og følger dermed den samme undervisning, som foregår på samme tid.
Vælg for et semester ad gangen
Du vælger, om du vil være campus-studerende eller online-studerende for et semester ad gangen.
Du kan altså fx vælge at tage dit 1. semester som online-studerende. Hvis du vil, kan du skifte til at være campus-studerende på dit 2. semester. Men hvis det passer dig bedre at fortsætte med at være online-studerende også på dit 2. semester, så vælger du bare det.
På grund af den didaktiske planlægning kan du ikke skifte mellem at være online-studerende og campus-studerende i løbet af et semester - eller skifte fx fra uge til uge eller dag til dag. Har du fx valgt at være campus-studerende på et semester, kan du desværre ikke deltage online nogle dage på det semester, selv om det måske passer dig bedst.
På ergoterapeutuddannelsen i Holstebro har vi studiestart i august/september
Vi har i undervisningen fokus på ergoterapi for alle målgrupper i samfundet. Blandt andet et skræddersyet læringsforløb om børn, hvor du kan opnå viden og forståelse for fx. omgivelsernes betydning for børns trivsel og deltagelse i aktiviteter.
Desuden arbejder vi målrettet med innovation, iværksætteri og tværfaglighed i undervisningen. Fx har nogle af vores studerende i samarbejde med borgere i Holstebro kommune udarbejdet en plan for innovative udendørs faciliteter i forbindelse med Center For Sundhed.
Særligt for nye studerende
På ergoterapeutuddannelsen i Holstebro vil vi gerne give dig den bedst mulige start på studiet. Derfor har vi tilknyttet studerende som mentorer til hvert nyt hold. Fx i forbindelse med introduktion til semestereksamen og praktikforløb. Det betyder, at du lige fra starten på studiet altid har mulighed for at få hjælp og komme til at tale med en medstuderende, der har været igennem det forløb, som du er begyndt på.
Fra starten af uddannelsen kommer du i studiegruppe med nogle af dine medstuderende, hvor I kan støtte hinanden både fagligt og socialt. Desuden bliver I taget godt imod af vores 3. semester studerende, der kan hjælpe jer med at komme godt i gang på studiet. Det er en fordel under hele uddannelsen, at I lærer hinanden at kende på tværs af årgange.
Forventninger til dig
Du skal være opmærksom på, at uddannelsen til ergoterapeut er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats af dig på cirka 40 timer om ugen.
Vi forventer, at du som studerende er engageret og har en aktiv, nysgerrig og åben tilgang til studiet.
Her kan du komme i praktik
Du kommer i praktik fem gange i løbet af uddannelsen. I alt 28 uger.
Vi har et tæt og velfungerende samarbejde med de sundhedscentre, specialinstitutioner og hospitaler, hvor du skal ud i praktik. Stederne ligger primært i Midtjylland.
Du kan komme i praktik på fx:
-
Regionspsykiatrien Gødstrup
-
Regionshospitalet Gødstrup
-
Psykiatri og Rusmiddel, Skive Kommune
-
Lemvig Sundhedshus
-
Sundhedscenter Vest, Tarm
-
Center for Mestring, Viborg Kommune
-
Genoptræningsenheden Aulum
-
Visitationsenheden, Holstebro Kommune
-
Center for træning, Holstebro Kommune
-
Skiftesporet, Herning Kommune
-
Specialinstitutionen Bytoften, Herning Kommune
-
Claudis Have, Lemvig Kommune
-
Regionshospitalet i Skive
-
Center for Handicap, Skredsande, Holstebro Kommune
Alle steder får du dygtige og veluddannede praktikvejledere/ kliniske vejledere.
Din trivsel
På ergoterapeutuddannelsen i Holstebro har vi tæt kontakt med vores studerende og lægger vægt på, at du har indflydelse på din hverdag og dit studie. Fx holder vi løbende møder med De Studerendes Råd. Studerende herfra deltager aktivt i uddannelsens kvalitetsteam, der har fokus på udvikling af fx innovative eller digitale undervisningsformer.
Løbende igennem uddannelsen har du mulighed for en individuel samtale med en studievejleder. Du er altid velkommen til at kigge forbi studievejledningen, hvis du har faglige eller sociale udfordringer, som du har brug for at tale om.
Undervisningsformer
Vi har en kreativ tilgang til undervisning og formidling. Og som ergoterapeutstuderende i Holstebro kommer du til at arbejde med tilrettelæggelse og produktion af fx animationsfilm, tegneserier og grafiske illustrationer.
Det betyder, at du får mulighed for at vise, hvordan du kan bruge din teoretiske viden og dine refleksioner visuelt til at lave løsningsforslag til borgere. Fx hvordan særlige forflytninger af en borger kan formidles til pårørende på en enkel og illustrativ måde. Eller hvordan gode arbejdsstillinger kan præsenteres og anvendes på en konkret arbejdsplads.
I vores arbejde med forskning og udvikling gør vi meget ud af at inddrage dig som studerende i projekterne. Fx har tidligere studerende arbejdet med udvikling af workshops, hvor målet har været at få indblik i velfærdsteknogiens betydning for menneskers hverdag. Dette arbejde er sket i tæt samarbejde med en gruppe borgere.
Generelt samarbejder vi ofte med borgere i undervisningen på ergoterapeutuddannelsen. Det kan fx være borgere med kroniske sygdomme, som får vejledning og rådgivning i forhold til at få hverdagen til at fungere på sygdommens præmisser.
Campus Holstebro
Campus Holstebro har cirka 2.000 studerende fra ni forskellige VIA-uddannelser.
Dertil kommer cirka 50 internationale studerende, der kommer til Holstebro fra hele verden for at læse et semester.
Læs mere og se film fra Campus Holstebro